Pages

1. marraskuuta 2012

Lohipasteijat



Nämä lohipasteijat vievät kielen mennessään eivätkä ole vaikeita valmistaa! Nam!


Sekoitettu voitaikina:
400 g voita
6 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä

Täyte:
n. 350-400 g graavilohta
3 kovaksi keitettyä kananmunaa
(suolaa, pippuria, tilliä)

1. Nypi kylmä rasva ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
2. Muotoile taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi kaulimalla. Taita kolmeen osaan. Käännä 90 astetta. Toista muotoilu ja taitto kaksi kertaa. Anna taikinan levätä ja hieman kovettua jääkaapissa.
3. Hienonna keitetyt munat (ja tilli jos käytät sitä) sekä graavilohi pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Huom! Jos graavilohi on voimakassuolaista, älä lisää täytteeseen suolaa ollenkaan!
4. Kauli voitaikina levyksi. Leikkaa se pieniksi neliöiksi ja lisää neliöiden keskelle lohitäytettä. Taita kolmioiksi ja painele hyvin kiinni. Tee päälle viiltoja veitsellä. Voitele munalla ja paista 225 asteessa n. 10-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!