Pages

24. lokakuuta 2012

Valkosuklaa-aprikoosicharlotta


Ihanan valkosuklaa-aprikoosicharlotan ohjeen olen napannut Maku.fi:n sivustolta. Itse jätin valkosuklaakuorrutteen pois, ettei kakusta tulisi liian makea. Ilman kuorrutusta kakku oli maittavan raikas ja sitä pystyi hyvin syömään useammankin palan. Koristelin charlotan kermapursotuksilla sekä limetistä tehdyillä koristeilla. Koko charlottaa ei yleensä kuorruteta millään, vaan kääretorttupalat ovat näkyvissä. Tätä tulee taatusti tehtyä toistekin! Ohjeesta tulee n. 25 annosta.


Suklaakääretorttu:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte 1:
n. 330 g aprikoosihilloa

Täyte 2:
6 liivatelehteä
480 g säilykeaprikoosia (sokeriliemessä)
4 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ dl limettimehua

Valkosuklaakuorrutus (ei pakollinen!):
200 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

1. Valmista kääretorttupohja. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 6-8 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Levitä päälle aprikoosihillo ja kääri torttu pitkältä sivulta alkaen tiiviiksi rullaksi. Anna vetäytyä hetki jääkaapissa.
2. Vuoraa noin 2 litran vetoinen, pyöreäpohjainen kulho kelmulla niin, että kelmu ulottuu reilusti reunojen yli. Leikkaa kääretorttu ohuiksi, noin sentin levyisiksi viipaleiksi ja asettele ne tasaisesti kulhon pohjalle ja reunoille ylös asti. Älä vielä laita kaikkia viipaleita kulhoon, vaan jätä muutamia yli. Ne laitetaan charlottaan myöhemmin, kun täyte on saatu kulhoon.
3. Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Valuta aprikoosit ja paloittele ne veitsellä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon aprikoosit, rahka, sokeri ja vaniljasokeri.
4. Kuori hyvin pestystä limetistä suikaleita koristelua varten. Purista sitten limetin mehu ja kuumenna se kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen neste ja liuota liivatteet kuumaan mehuun. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte kääretorttuviipaleiden päälle kulhoon. Tasoita pinta. Asettele täytteen päälle loput kääretorttuviipaleet. Nosta kelmun reunat kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
5. Kumoa charlotta tarjoiluvadille ja poista kelmu. Valmista valkosuklaakuorrutus. Sulata valkosuklaa hyvin varovasti mikroaaltouunissa. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja vatkaa sähkövatkaimella joukkoon sulatettu valkosuklaa. Sekoita joukkoon rahka, sokeri ja vaniljasokeri. Levitä kuorrutus kakun pintaan ja kuvioi veitsellä.
6. Koristele valkosuklaa-aprikoosicharlotta halutessasi vaikka limetinkuorisuikaleilla, suklaaruusukkeilla ja -lastuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!