Tein vuosi sitten 15 vuotta täyttäneelle siskolleni tällaisen sydänkakun. Pidän kyseisestä kakkuohjeesta erittäin paljon! Kakun sisälle tulee soseutettuja banaaneja sekä suklaatäytettä.
Suklaakääretorttupohja (tarvitset 2 pohjaa):
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Banaanisose:
noin 4-5 banaania soseutettuna
hieman sitruunamehua banaanisoseen sekaan
Suklaatäyte:
250 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
n. 100 g taloussuklaata sulatettuna
2,5 dl vispikermaa
Kostutus:
sokerivettä
Päälle:
marsipaania
1. Valmista kaksi suklaakääretorttupohjaa. Voit valmistaa ne jo edellisenä päivänä. Siinä tapauksessa muista peittää ne säilytyksen ajaksi, etteivät ne pääse kuivumaan! Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon siivilän läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista pellillä uunin keskitasolla 225 asteessa 6-8 minuuttia.
2. Valmista banaanisose. Soseuta banaanit ja lisää joukkoon hiukan sitruunamehua.
3. Valmista myös suklaatäyte. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri, vanilliinisokeri, sitruunamehu ja sulatettu suklaa. Lisää kermavaahto joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
4. Kostuta toinen kääretorttupohjista. Levitä pohjalle suklaatäytettä, jonka päälle vielä banaanisosetta. Nosta päälle toinen kääretorttupohja ja kostuta se. Halutessasi voit sivellä hiukan täytteitä myös ylimmän pohjan pinnalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!