Pullataikina:
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
(1 kananmuna)
1 dl sokeria
1 tl suolaa
½ rkl kardemummaa
100 g margariinia tai voita
noin 7-8 dl vehnäjauhoja
Täyte:
2 dl vaniljakreemijauhetta
6 dl vettä
Pinnalle:
raesokeria
Pinnalle:
raesokeria
1. Käytä pullataikinaan aina huoneenlämpöisiä raaka-aineita. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (jos käytät tuorehiivaa) ja murenna hiiva joukkoon. Jos käytät kuivahiivaa, nesteen on oltava reilusti kättä lämpimämpää (n. 42 asteista) ja kuivahiiva sekoitetaan jauhoihin.
2. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja suurin osa vehnäjauhoista. Lisää pehmeä voi tässä vaiheessa. Aloita taikinan vaivaaminen käsin, kun se alkaa olla "paksua velliä". Pullataikina on valmista, kun se on pehmeän kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Älä tee taikinasta liian kovaa! Kun taikina on valmista, peitä se liinalla ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
3. Valmista vaniljakreemi. Sekoita vaniljakreemijauhe veteen.
4. Kauli taikina ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä levylle vaniljakreemi ja kääri rullaksi. Leikkaa rulla n. 5 cm paksuisiksi viipaleiksi ja asettele ne voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan noin sentin välein. Kohota hetki lämpimässä paikassa. Voitele pinta kananmunalla (sekä ripottele halutessasi päälle raesokeria) ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30-35 minuuttia.
Miksi tuota vaniljakreemiä ei sekoiteta maitoon? Paljaaltaan maistettuna maistui hieman jauhoiselta ja lisäsinkin sitten vaniljasokeria sekaan. Mietin myös, että millainenhan lopputulos olisi jos sekoittaisi vaikka omenamehuun? Saisiko sillä hieman omenanmakua mukaan..
VastaaPoistaOlen itse sekoittanut vaniljakreemijauheen aina veteen, mutta kyllä sen voi sekoittaa oikein hyvin myös maitoon! Siinä tapauksessa korvaat veden määrän maidolla. Kun sekoitan vaniljakreemijauheen veteen niin tarvittaessa lisään joukkoon vielä hieman lisää jauhetta, jos maku ei ole mielestäni tarpeeksi vaniljainen. Omenamehuun en ole sitä lisännyt koskaan, mutta ainahan voi kokeilla kaikkea uutta.. ;)
PoistaVaniljakreemijauheesta saa muuten valmistettua hyvin myös vaniljakastikkeen kiehauttamalla 2,5 dl maitoa ja sekoittamalla siihen 1 dl jauhetta. Jos valmistat kastikkeen laktoosittomasta maidosta noilla määrillä, siitä tulee jämäkämpää.
Bostonpulla menossa uunin <3 Terkkuja sinne kaikille :)
VastaaPoistat. Petra
Kiitos kommentistasi! Terveisiä myös sinne! :)
PoistaTuplasin ohjeesi ja tein samalla kaksi. Väliin laitoin omatekoista omenahilloa ja kanelisokerisekoitusta. Rakoihin ja päälle vaniljakreemiä. (sekoitin kiehuneeseen veteen ja hyvin sekoittui) Tuli aivan törkeän hyvää. :) NAM!
VastaaPoistaOi kuinka hyvältä kuulostaa! Täytyy itsekin testata noin! :)
PoistaVoiko bostonkakun vaniljakreemitäytteellä pakastaa ?
VastaaPoistaKyllä voi pakastaa! Vaniljakreemitäyte kestää myös pakastuksen. :)
Poista