Pages

23. lokakuuta 2012

Bostonpulla vaniljakreemitäytteellä


Tein bostonpullaa vaniljakreemitäytteellä ja maku oli kerrassaan ihana! Tätä tuli syötyä pala jos toinenkin!


Pullataikina:
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
(1 kananmuna)
1 dl sokeria
1 tl suolaa
½ rkl kardemummaa
100 g margariinia tai voita
noin 7-8 dl vehnäjauhoja

Täyte:
2 dl vaniljakreemijauhetta
6 dl vettä

Pinnalle:
raesokeria

1. Käytä pullataikinaan aina huoneenlämpöisiä raaka-aineita. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (jos käytät tuorehiivaa) ja murenna hiiva joukkoon. Jos käytät kuivahiivaa, nesteen on oltava reilusti kättä lämpimämpää (n. 42 asteista) ja kuivahiiva sekoitetaan jauhoihin.
2. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja suurin osa vehnäjauhoista. Lisää pehmeä voi tässä vaiheessa. Aloita taikinan vaivaaminen käsin, kun se alkaa olla "paksua velliä". Pullataikina on valmista, kun se on pehmeän kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Älä tee taikinasta liian kovaa! Kun taikina on valmista, peitä se liinalla ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
3. Valmista vaniljakreemi. Sekoita vaniljakreemijauhe veteen.
4. Kauli taikina ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä levylle vaniljakreemi ja kääri rullaksi. Leikkaa rulla n. 5 cm paksuisiksi viipaleiksi ja asettele ne voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan noin sentin välein. Kohota hetki lämpimässä paikassa. Voitele pinta kananmunalla (sekä ripottele halutessasi päälle raesokeria) ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30-35 minuuttia.

8 kommenttia:

  1. Miksi tuota vaniljakreemiä ei sekoiteta maitoon? Paljaaltaan maistettuna maistui hieman jauhoiselta ja lisäsinkin sitten vaniljasokeria sekaan. Mietin myös, että millainenhan lopputulos olisi jos sekoittaisi vaikka omenamehuun? Saisiko sillä hieman omenanmakua mukaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen itse sekoittanut vaniljakreemijauheen aina veteen, mutta kyllä sen voi sekoittaa oikein hyvin myös maitoon! Siinä tapauksessa korvaat veden määrän maidolla. Kun sekoitan vaniljakreemijauheen veteen niin tarvittaessa lisään joukkoon vielä hieman lisää jauhetta, jos maku ei ole mielestäni tarpeeksi vaniljainen. Omenamehuun en ole sitä lisännyt koskaan, mutta ainahan voi kokeilla kaikkea uutta.. ;)

      Vaniljakreemijauheesta saa muuten valmistettua hyvin myös vaniljakastikkeen kiehauttamalla 2,5 dl maitoa ja sekoittamalla siihen 1 dl jauhetta. Jos valmistat kastikkeen laktoosittomasta maidosta noilla määrillä, siitä tulee jämäkämpää.

      Poista
  2. Bostonpulla menossa uunin <3 Terkkuja sinne kaikille :)
    t. Petra

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Terveisiä myös sinne! :)

      Poista
  3. Tuplasin ohjeesi ja tein samalla kaksi. Väliin laitoin omatekoista omenahilloa ja kanelisokerisekoitusta. Rakoihin ja päälle vaniljakreemiä. (sekoitin kiehuneeseen veteen ja hyvin sekoittui) Tuli aivan törkeän hyvää. :) NAM!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kuinka hyvältä kuulostaa! Täytyy itsekin testata noin! :)

      Poista
  4. Voiko bostonkakun vaniljakreemitäytteellä pakastaa ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä voi pakastaa! Vaniljakreemitäyte kestää myös pakastuksen. :)

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!