Pages

6. marraskuuta 2016

Perinteiset lusikkaleivät


Ensiksi haluan pyytää anteeksi blogin hiljaiselosta! Koko kesä ja etenkin syksy on ollut täynnä kaikenlaista, etten vain ole ehtinyt paljoa leipomaan tai muutenkaan blogia päivittelemään. Aina on ollut mielessä blogin päivittäminen, mutta sitten kun on miljoona muuta hommaa tehtävänä, niin ei ole vain aika riittänyt. Vuorokaudessa täytyisi todellakin olla enemmän kuin 24 tuntia.. Nyt olisi tarkoitus taas pikkuhiljaa aloittaa ahkerampi blogin päivittely. Joulukin tuolta jo jolkottaa, joten joululeivonnaisia täytyy alkaa testailemaan! :)

Syksyllä vietimme syntymäpäiväjuhlia, joihin leivoin mm. aina niin ihania lusikkaleipiä. Lusikkaleivät ovat kyllä ehdottomia suosikkejani pikkuleipien saralta. Tuossa parisen vuotta sitten kokeilin mustaherukkaisia lusikkaleipiä, jonka ohjeen löysin Pirkalta. Ne olivat kyllä kivan erilaisia, mutta silti tällä kertaa tein ihan perinteisiä lusikkaleipiä vadelmamarmeladilla täytettyinä.

Ohjeesta tulee noin 30 lusikkaleipää.


Lusikkaleipämassa:
200 g voita
1½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria

Lisäksi väliin:
vadelmamarmeladia

Pinnalle:
hienoa kidesokeria

1. Valmista lusikkaleivät. Mittaa voi kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen. Kun vaahto alkaa laskea, kaada rasva kulhoon, lisää sokeri ja anna seoksen jäähtyä. Vesihaude nopeuttaa jäähtymistä, mutta ei ole pakollinen.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Painele taikinaa teelusikan pesään ja vedä taikina lusikasta leivinpaperoidulle pellille kupera puoli ylöspäin. Jos lusikkaleipämassa on liian pehmeää pikkuleipien työstämiseen, voit laittaa sen hetkeksi jääkaappiin kovettumaan. Varo kuitenkin ettei taikina kovetu liikaa, koska silloin työstäminen tulee olemaan hankalaa. Paista pikkuleipiä 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanruskeita.
4. Käännä jäähtyneistä lusikkaleivistä puolet kupera puoli alaspäin. Pursota niille nokare vadelmamarmeladia ja paina kaksi pikkuleipää yhteen. Pyörittele lusikkaleivät varovasti sokerissa. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa. Ne säilyvät jääkaapissa useita viikkoja. Lusikkaleivät voi myös pakastaa.

2 kommenttia:

  1. Kauniit Lusikkaleivät!
    Näitä en olekkaan aikoihin tehnyt.

    VastaaPoista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!