Pages

12. toukokuuta 2016

Voikreemi sokeriliemestä


Tässä luotto-ohjeeni voikreemiin. Voikreemi on välttämätön eriste marsipaani- ja sokerimassapäällysteisiin kakkuihin. Ihan pelkkää kermavaahtoa en suosittele eristeeksi laittamaan, sillä kerma antaa kosteutta päällystemassaan ja se alkaa ns. "itkeä".

Voikreemiin keitetään ensin sokeriliemi, jonka annetaan jäähtyä ennen voin sekaan vatkaamista. Keitä sokeriliemi mielellään päivää ennen voikreemin valmistamista, niin se ehtii jäähtyä kunnolla. Käytä kreemiin nimenomaan ihan voita, ei missään nimessä margariinia.

Alla olevilla määrillä kreemiä tulee reiluhko määrä, ja se riittää isonkin kakun (28-30 cm) päällystämiseen. Jos voikreemiä jää yli, se säilyy hyvin peitettynä huoneenlämmössä tai jääkaapissa 2 viikkoa. Jääkaapissa säilytettäessä kreemin tulee antaa lämmetä huoneenlämmössä, jotta se pehmenee ja sen pystyy levittämään kakun pinnalle.


Voikreemi: 
500 g huoneenlämpöistä (suolatonta) voita
120 g sokeria
75 g vettä

1. Keitä sokeriliemi. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Anna kiehua, kunnes sokeri on liuennut veteen. Anna liemen jäähtyä. Siirrä liemi yön ajaksi kylmään.
2. Vatkaa voi hyvin kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi noin 20 minuutin ajan.
3. Valuta sokeriliemi pienissä erin voin sekaan samalla voimakkaasti vatkaten. Vatkaa kreemiä vielä noin 10 minuuttia. Päällystä kakku ohuella kerroksella voikreemiä.

2 kommenttia:

 1. tällaiseen kreemiin en ole törmännytkään. Yleensä aina tomusokeria ohjeessa. Pitääpä kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Mielestäni tämä on paljon parempaa kuin tomusokerilla tehty kreemi.
   Kannattaa pienentää ohjetta, jos et tarvitse kreemiä paljon. Kirjoittamallani ohjeella kreemiä tulee reiluhko annos, joka tosiaan riittää päällysteeksi n.28-30 cm kakkuun. :)

   Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!