Pages

2. maaliskuuta 2016

Suklaiset korvapuustit


Perinteiset korvapuustit ovat yksiä parhaimmista pullista, mutta mitäpä jos niiden väliin laittaisi välillä ihan pelkkää suklaata? Lopputuloksena ihanan suklaisia korvapuusteja! Nämä korvapuustit sopivat erinomaisesti suklaan ystäville.

Tulipa muuten leivottua tässä viikonloppuna Frankfurtin kranssia. Se on perinteinen saksalainen kakku ja ihan hemmetin hyvää! Täytyykin leipoa sitä taas pian uudestaan.. Ohje on tulossa blogiin aivan lähiaikoina.


Pullataikina:
5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
1-2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 kananmuna
1-1½ rkl kardemummaa
noin 15 dl vehnäjauhoja
200 g voita

Lisäksi väliin:
suklaarouhetta
(halutessasi paistonkestävää appelsiinimarmeladia)

Voiteluun:
kananmunaa

Pinnalle:
raesokeria

1. Valmista pullataikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi mikrossa. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhoja vähitellen, aluksi vatkaten vispilällä, jotta taikinaan sitoutuu ilmaa. Lisää sulatettu rasva alustamisen loppupuolella. Lopuksi taikinaa voi sekoittaa käsin (ellet tee taikinaa kokonaan yleiskoneella). Varo ettet lisää taikinaan liikaa jauhoja, koska muuten pullista ei tule hyviä! Taikinan tulee jäädä pehmeäksi ja niin, että se irtoaa jo hieman kulhon reunoista. Peitä taikinakulho liinalla. Anna taikinan kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
2. Kun pullataikina on kohonnut, kaada se kevyesti jauhotetulle leivinpöydälle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli ne ohuiksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Halutessasi voit levittää levylle ohuelti esimerkiksi paistonkestävää appelsiinimarmeladia. Välttämätön se ei kuitenkaan ole. Ripottele levyille reilusti suklaarouhetta. Kääri levyt tiukasti rullalle. Jätä saumakohta rullan alle ja leikkaa noin 5 cm levyisiä paloja. Paina peukaloilla pullan keskeltä pohjaan asti niin, että se muotoutuu korvapuustiksi. Nosta pullat leivinpaperoidulle pellille ja peitä leivinliinalla. Anna pullien kohota lämpimässä paikassa vähintään 30 minuuttia, että ne ovat hyvin kohonneita.
3. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin kullanruskeita.

4 kommenttia:

  1. Aij että nää näyttää todella hyviltä! Oot taitavasti pyöritelly näistä näin kauniita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon! :) Olivat kyllä ihan tosi hyviä!

      Poista
  2. 4 Vuotta myöhemmin ja resepti toimii vieläkin hyvin!

    VastaaPoista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!