Pages

2. lokakuuta 2015

Hevoskakku kuningatartäytteellä


Halusin tehdä ajankuluksi jonkin erikoiskakun ja tällainen siitä sitten tuli; hevosenpään muotoinen kakku! Kakku piti sisällään suklaapohjan sekä täytteinä vadelma- ja mustikkamousset.

Kaikki erikois- ja sokerimassakakut ovat ehdottomia lemppareita tehdä! Vaikka niissä meneekin aina oma aikansa, silti kaikenlainen näpertäminen on niin antoisaa. :)



Suklaapohja:
300 g tummaa suklaata sulatettuna
300 g voita sulatettuna
6 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Vadelmamousse:
3 liivatelehteä
1 dl vispikermaa
1 dl ranskankermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
n. ¾-1 dl sokeria maun mukaan
1 tl vaniljasokeria
200 g vadelmia soseutettuna

Mustikkamousse:
3 liivatelehteä
1 dl vispikermaa
1 dl ranskankermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
n. ¾-1 dl sokeria maun mukaan
1 tl vaniljasokeria
200 g mustikoita soseutettuna

Kostutus:
sokerivettä

Suklaakreemi:
125 g huoneenlämpöistä voita
140 g tomusokeria
90 g tummaa suklaata

Lisäksi:
sokerimassaa
(elintarvikevärejä sokerimassan värjäykseen)

1. Valmista suklaakakkupohja mielellään täyttöä edeltävänä päivänä. Sulata suklaa ja voi erikseen mikrossa välillä sekoitellen. Anna hieman jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi muna-sokerivaahtoon vuorotellen sulatetun suklaan ja voin kanssa. Kaada voideltuun irtopohjavuokaan, joka on kokoa ..... Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50-60 minuutin ajan, kunnes kakkupohja on kypsä.
2. Valmista vadelmamousse. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Jos käytät pakastevadelmia, sulata ne ensin mikrossa niin että saat ne soseutettua sauvasekoittimella. Paseeraa (= painele siivilän läpi) soseutetut vadelmat, jotta siemenet erottuvat niistä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita ranskankerma, tuorejuusto, sokerit ja vadelmasose keskenään erillisessä kulhossa. Kuumenna tilkka (n. 4 rkl) vettä mikrossa, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatelehdet kiehuvaan veteen haarukalla sekoittaen. Kaada liivateneste ohuena nauhana vadelmaseokseen. Lopuksi kääntele varovasti joukkoon kermavaahto.
3. Käytä kakun kokoamisessa apuna reunavuokaa tai irtopohjavuokaa, jossa paistoit kakkupohjan (laita siis vain paistovuoan reuna kakun ympärille, pohjaa et tietenkään tarvitse sillä kakku kootaan suoraan tarjoilualustalle). Täytä kakun toinen väli vadelmamoussella. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin mustikkamoussen valmistuksen ajaksi.
4. Valmista mustikkamousse samalla tavalla kuin edellinen. Halutettasi voit paseerata mustikat siivilän läpi, mutta itse jätin tämän väliin mustikoiden osalta. Täytä kakun toinen väli mustikkamoussella ja laita kakku jääkaappiin mielellään yön yli.
5. Muotoile kakusta hevosenpää. Kun muotoilet kakkua ja siitä tulee ns, jämäpaloja, käytä niitä apuna hevosenpään muotoilemisessa. Lisää "jämäpaloja" mm. hevosen kaulan ja posken alueelle, jotta saadaan aikaan kohoumia. Levitä kakun pinnalle kauttaaltaan suklaakreemiä ja päällystä se ohueksi kaulaamalla ruskealla sokerimassalla. Käytä kaulaamisessa apuna kaakaojauhetta tomusokerin sijaan, jotta pinta näyttää aidommalta. Viimeistele hevonen sokerimassasta tehdyllä harjalla sekä haluamasi värisillä suitsilla.


2 kommenttia:

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!