Pages

18. maaliskuuta 2015

Trooppiset suklaamunat


Pääsiäisenä voisi herkutella hiukan erilaisilla suklaamunilla, joissa on sisällä herkullinen mousse. Näissä kindermunissa on täytteenä valkosuklainen mango-passionmousse.

Alla olevasta ohjeesta moussea riittää täytteeksi noin 18 pieneen kindermunaan.


Tarvitset:
n. 18 kpl pieniä kindermunia

Valkosuklainen mango-passionmousse:
4 dl kuohukermaa
150 g valkosuklaata pieneksi pilkottuna
3 passionhedelmää
2 prk (á 125 g) mangososetta (esim. Piltti)

Koristeeksi:
nonparelleja tai pääsiäiskarkkeja

1. Aloita ensin moussesta. Kiehauta kuohukerma kattilassa (älä keitä) ja nosta pois levyltä. Lisää paloiteltu valkosuklaa ja sekoittele nuolijalla, kunnes suklaa on sulanut. Kaada seos kulhoon, peitä kelmulla ja anna jäähtyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
2. Halkaise passionhedelmät ja koverra sisus kattilaan. Lisää joukkoon n. 1½ tl vettä ja keitä muutama minuutti samalla sekoitellen. Siivilöi seos kulhoon, koska passionin siemeniä ei käytetä moussessa.
3. Vatkaa valkosuklaakerma vaahdoksi ja lisää joukkoon passion- sekä mangososeet. Kääntele varovasti nuolijalla sekaisin.
4. Halkaise suklaamunista terävällä veitsellä varovasti viilaten lakki pois. Lusikoi mousse tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota täyte suklaamunien sisälle. Koristele haluamasi mukaan nonparelleilla tai pääsiäiskarkeilla.2 kommenttia:

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!