Pohja:
125 g voita tai margariinia
1½ dl sokeria
1 kananmuna
50 g mantelijauhetta
5 dl spelttijauhoa
1 tl leivinjauhetta
½ dl maitoa
Täyte:
9 dl (pakaste)mustikoita
n. 5 rkl sokeria maun mukaan
5 rkl perunajauhoja
Pinnalle:
¼ pohjataikinasta
1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Ota ¾ taikinasta ja painele se jauhotetuin käsin voidellun piirasvuoan pohjalle sekä reunoille. Sekoita mustikoitten kanssa sokeri ja perunajauhot. Kaada pohjan päälle.
3. Levitä loppu pohjataikinasta mustikoitten päälle.
4. Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 40 minuutin ajan. Voit siivilöidä jäähtyneen piirakan päälle hennosti tomusokeria.
Onnitellut siulle, se varmasti on hyvää ! Kun olin Suomessa söin mustikka-piirakkaa, pidin siitä paljon :)
VastaaPoistaKiitos Adrien! Mustikkapiiras on niin hyvää! Voithan yrittää leipoa mustikkapiirakkaa myös siellä Ranskassa, koska se ei ole vaikea tehdä. Varmasti onnistuisit siinä. :D
Poista