Pages

1. heinäkuuta 2014

Mansikka-raparperilimonadi


Halusin kokeilla taas jotain uutta juomaa raparperista, mutta tähän juomaan laitoin lisäksi tuoreita mansikoita. Limonadia voi laimentaa maun mukaan.

Onneksi kuvauspäiväksi osui hetkeksi aurinkoinen hetki, jolloin kuvat sai otettua. Mutta ei mennyt kauaa, kun satoi taas vaihteeksi vettä. Nyt on kyllä helteitä ikävä! Sateet ovat jatkuneet jo turhankin pitkään.. Vaikka nyt eletäänkin kesää, niin välillä ilmat tuntuvat kovin syksyisiltä.

Kuvausrekvisiittana toimineet macaronit ostin suoraan ranskalaiselta myyjältä, joka oli täällä tuotteitaan myymässä, joten niitä en tällä kertaa ollut itse tehnyt. Ja olivat muuten aika hyviä! Ostin niitä viidessä eri värissä, joista kolme ovat näkyvillä myös kuvissa. Harmi vain kun niitä ei tullut ostettua enempää. Mutta ehkäpä sitten ensi kerralla!


Mansikka-raparperilimonadi:
450 g raparperia pilkottuna
150-200 g mansikoita pilkottuna
8 dl vettä
2-2½ dl sokeria
2 rkl sitruunasta puristettua mehua

Tarjoiluun:
tuoreita mansikoita
jääpaloja

1. Pilko raparperit ja mansikat. Raparperia ei tarvitse kuoria!
2. Lisää ainekset kattilaan ja anna kiehua noin 12 minuutin ajan, kunnes raparperit ja mansikat ovat pehmenneet.
3. Kaada mehu tiheän siivilän läpi lasiseen/metalliseen kulhoon ja anna jäähtyä hyvin ennen tarjoilua.
4. Koristele limonadilasit tuoreilla mansikoilla ja jääpaloilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!