Pages

26. kesäkuuta 2014

Mansikkahyydykekakku


Juhannukseksi toinen tekemäni kesäherkku oli mansikkahyydykekakku. Koristelin kakun tuoreilla marjoilla ja sitruunamelissalla.

Nyt lähipäivinä ajattelinkin kokeilla taas jotain uutta raparperireseptiä. Kokeilulistallani on jo raparperilimonadi! Tuolla listallani on aina vaikka kuinka paljon asioita, mutta kun niitä kaikkia ei vain ehdi testaamaan. Kokeilulistalleni kun tulee aina vain sitä mukaa uusia juttuja, kun saan jotain kokeiltua pois. :D


Pohja:
300 g Domino-keksejä (tavallisia tai mansikkatäytteisiä)
70-80 g sulatettua voita

Täyte:
5 dl kermaa
400 g mansikoita soseutettuna
400 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 1 dl sokeria (maun mukaan)
1 rkl vanilliinisokeria
7 liivatelehteä
½ dl vettä

Koristeluun:
tuoreita marjoja
sitruunamelissaa

1. Valmista keksipohja. Murskaa keksit laittamalla ne pakastuspussiin ja painelemalla kaulimella muruiksi. Sekoita keksimuruihin sulatettu voi. Painele noin 26 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan.
2. Jos haluat hyydykekakun reunoille mansikoita, kuten kuvissa, suosittelen käyttämään reunakalvoa (pakollinen se ei ole). Aseta reunakalvo vuokaan. Viipaloi mansikat ja asettele reunoille vieriviereen.
3. Valmista mansikkahyydyke. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto toisessa kulhossa ja lisää joukkoon sokerit sekä soseutetut mansikat. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja liuota liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan haarukalla sekoittaen. Kaada liivateseos ohuena nauhana mansikkaseokseen. Kääntele seokseen lopuksi nuolijan avulla myös vaahdotettu kerma. Kaada mansikkahyydyke vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tunnin ajan, mielellään yön yli.
4. Koristele kakku tuoreilla marjoilla ja sitruunamelissalla.


2 kommenttia:

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!