Pages

1. toukokuuta 2014

Suklaaminidonitsit mansikkakuorrutuksella


Tässä vielä toinen vastikään kokeilemani minidonitsin ohje uudella donitsilaitteellani. Kuorrutteen tein mansikkatomusokerista ja vedestä. Nämä donitsit ovat todella helppoja valmistaa!

Tämä alla oleva suklaadonitsien ohje on Ullanunelmalta, mutta omana lisäyksenä tähän reseptiin on tuo mansikanmakuinen kuorrutus.

Oikein hauskaa vappua kaikille blogini lukijoille! :)


Taikina:
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
¼ suolaa
½ dl sokeria
50 g voita sulatettuna
1 dl maitoa
1 kananmuna
100 g Taloussuklaata sulatettuna

Kuorrutus:
mansikkatomusokeria
vettä

Koristeluun:
valkosuklaata tai nonparelleja

1. Valmista pursotettava taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut ainekset. Vatkaa nopeasti sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi ja siirrä taikina pursotinpussiin. Leikkaa pursotinpussin kärkeen pieni aukko.
2. Tee taikinasta minidonitseja donitsilaitteen avulla. Pursota taikinaa laitteen paistokoloihin, mutta älä täytä niitä kuitenkaan liian täyteen, ettei taikina tule yli! Paista noin 5 minuutin ajan tai kunnes donitsit ovat kypsiä. Paistoaika riippuu donitsien koosta. Nosta kypsät donitsit esimerkiksi pihtien avulla jäähtymään ennen kuorruttamista.
3. Kun minidonitsit ovat jäähtyneet, valmista kuorrute. Sekoita haarukalla mansikanmakuisesta tomusokerista ja vedestä sopivan notkea kuorrutus. Kuorrutuksen ei tule olla kuitenkaan liian löysä, jotta se kestää donitsien päällä. Kasta donitsit kuorrutteeseen ja nosta ritilälle tai leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja koristeeksi tai spritsaa valkosuklaasta raitoja donitsin toiselle puolelle.

2 kommenttia:

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!