Pages

15. toukokuuta 2014

Rusettikakku itse tehdyllä suklaakuorrutteellaTämä kakku oli tuossa jokunen aika sitten pelkkä kokeilu, mutta julkaistaanpa kuitenkin tämä kuva nyt täällä, vaikka reseptiä en vielä lisääkään.

Eli siis kakun päälle kokeilin ensimmäistä kertaa kaulittavaa suklaamassaa, josta olin jo pidemmän aikaan kiinnostunut. Kaulittava suklaamassa koostuu suklaasta ja glukoosisiirapista. Reunoille tein pikeeristä kiekurakuviota ja kakun kruunasi nätti punainen rusetti. Tein sen sokerimassasta, koska sokerimassa on kätevämpi tuollaisissa koristeissa kuin marsipaani. Sokerimassa nimittäin kuivuu nopeammin, joten itse suosin sitä lähes kaikissa kakun koristeissa (ja mielestäni sokerimassa myös maistuu paremmalta, mutta tämähän on vain pelkkä makuasia).

Tuo kaulittava suklaamassa on sellainen, jota täytyy taas kokeilla jossain vaiheessa uudestaan. Tämän kakun päälle tehty suklaamassa ei onnistunut kuitenkaan kaikkein parhaimmalla tavalla. Siitä ei tullut täysin tasainen, kuten kuvistakin voi huomata. En tiedä mistä kuorrutteen pieni epätasaisuus johtuu, mutta täytyy joku päivä kokeilla uudestaan. Suklaamassaa voi hyvin muotoilla ja kaulita. Se onkin todella mukava vaihtoehto kakun päällysteeksi!

4 kommenttia:

 1. Silmääni pisti jo aiemmin kakun kuva tuossa blogisi yläkuvassa ja yritin sitä etsiä täältä. Minusta se oli heti hirveän kiinnostava ja kaunis kakku. Nuo reunatkin niin nätit. Odotampa siis lisätietoa ja mahdollista reseptiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon mieltä lämmittävästä kommentista! Kunhan saan sopivasti aikaa suklaakuorrutteen testaamiseen, niin aion sitä kyllä taas kokeilla uudestaan! Suklaakuorrutteen ohje tulossa tänne siis myöhemmin, kunhan saan tehtyä sen onnistuneesti. :)

   Poista
 2. Minäkin lukisin mielelläni lisää tuosta suklaakuorrutteesta kunhan saat viilattua sen mieleiseesi kuosiin! :) Näyttää tosi hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Toivotaan, että ehdin pian testaamaan tuota kuorrutetta vielä uudestaan niin saisin sen tänne blogiin mahdollisimman pian. :)

   Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!