Pages

21. syyskuuta 2013

Omenapai

 
Ja taas kotipihan omenoita leivontaan käyttämässä! Tällä kertaa halusin tehdä omenapain, joka on oikein herkullinen ja kätkee sisäänsä runsasomenaisen täytteen.


Pohja:
3½ dl vehnäjauhoja
200 g kylmää voita
1 tl suolaa
4 rkl kylmää vettä

Täyte:
n. 1 kg omenoita
3/4 dl sokeria
3/4 dl fariinisokeria
2 rkl kanelia
½ tl neilikkaa
2 rkl perunajauhoja

Voiteluun:
1 valkuainen

Koristeluun:
tomusokeria

1. Valmista pohjataikina. Nypi kylmä voi ja vehnäjauhot ryynimäiseksi seokseksi. Lisää suola ja kylmä vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikinapallo kelmuun ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi. Voit tehdä taikinan jääkaappiin valmiiksi myös edellisenä päivänä.
2. Leikkaa omenat lohkoiksi (kuori ulkomaiset omenat, jos käytät niitä).
3. Sekoita sokerit, mausteet ja perunajauho keskenään omassa kulhossa. Kääntele ne omenalohkojen kanssa sekaisin. Jos kulhoon kertyy nestettä, kaada se pois.
4. Jaa paitaikina kahteen osaan niin, että toinen puolikas on toista suurempi. Voitele (halkaisijaltaan 24 cm) irtopohjavuoan reunat ja asettele pohjalle pohjan kokoiseksi leikattu leivinpaperi.
5. Kauli isompi taikinapala pyöreäksi levyksi. Nosta vuokaan ja asettele taikina pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan haarukalla reikiä.
6. Lisää päälle omenalohkot ja kauli pienempi taikinapala omenoiden päälle kanneksi. Nipistele reunat tiiviisti. Voitele pinta valkuaisella ja pistele kanteen haarukalla hiukan reikiä, jotta höyryt pääsevät pois. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 h 10 min ajan.
7. Kun omenapai on jäähtynyt, siivilöi sen päälle tomusokeria koristeeksi.

1 kommentti:

  1. Nami, näyttää todella herkulliselta, hienosti onnistunut. Omenapai on vaan niin herkullista.:)

    VastaaPoista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!