Pages

3. toukokuuta 2013

Mangohyydykekakku


Tämä mangohyydykekakku ei ole yhtään liian makea ja tätä onkin tullut tehtyä useita kertoja! Ihana ohje kertakaikkiaan! Tehy-tekstillä varustettu kakku oli tilaustyö. Kakun päälle tein suklaaspritsauksia sekä muotoilin sokerimassasta ruusuja ja niiden lehtiä. Sokerimassasta tehtyjä koristeita ei kannata liian aikaisin ennen tarjoilua asetella kakun päälle, vaan ne kannattaa laittaa juuri ennen tarjoilua. Olen huomannut, että jostain syystä sokerimassakoristeet alkavat hieman "sulaa" kakun päällä. Täytteen tein kaksinkertaisena, jotta kakusta tulisi korkeampi. Tehy-kakku oli halkaisijaltaan 28 cm.


Keksipohja:
200 g suklaamurukeksejä
¾ dl voisulaa

Täyte (jos haluat kuvanmukaisen korkeamman kakun, tee täyte kaksinkertaisena):
4 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 prk (á 125 g) Piltti mangososetta
175 g vaniljajogurttia
2 dl vispikermaa
½ dl sokeria
½ dl laimennettua sitruunamehua

Kiille:
2 prk (á 125 g) Piltti mangososetta
3 liivatelehteä

1. Leikkaa leivinpaperi halkaisijaltaan 20-24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle.
2. Murskaa keksit koneella tai laita ne muovipussiin ja "aja" yli kaulimella. Sulata voi ja sekoita keksimurujen kanssa. Painele pohjaksi kakkuvuokaan.
3. Laita täytteeseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 15 minuutiksi. Sekoita tuorejuusto, mangosose ja jogurtti notkeaksi tahnaksi. Vaahdota kerma sokerin kanssa löysäksi vaahdoksi ja yhdistä se tuorejuustoseokseen. Kiehauta sitruunamehu kattilassa tai mikrossa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita kuumaan sitruunamehuun. Jäähdytä hetki (n. 5 minuuttia) ja kaada liivateseos kermaseokseen. Sekoita tasaiseksi. Kaada pohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä 4 tuntia jääkaapissa.
4. Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 15 minuutiksi. Kiehauta mangososeet kattilassa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sulata ne kuumaan soseeseen. Jäähdytä kiillettä hiukan, sillä jos kakun päälle kaataa liian kuuman kiilteen, niin maitopohjaisen kakun pinnasta palaa paloja, jotka näyttävät rumilta! Muista kuitenkin, ettei kiille saa jäähtyä liikaakaan, koska muuten se ei levity siististi kakun päälle. Levitä kiille kakun päälle tasaiseksi ja anna hyytyä yön yli jääkaapissa.
5. Koristele kakku haluamallasi tavalla (esim. suklaaspritsauksilla) tai tarjoa sellaisenaan.

4 kommenttia:

  1. Heippa Suklaapeikko!
    Googletin netistä jotain hyvää tarjottavaa pääsiäisen kahvipöytään ja päädyin sivuillesi ja IHASTUIN!!
    Laitoin sivut heti suosikkeihin ja nyt vaan pitäisi valita, mitä herkkuja alkaa valmistamaan. Vaikeaa tulee päätöksenteko olemaan ;)

    Palaan varmasti asiaan...:)

    t. Heli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi onpa mukava kuulla! Yritän mahdollisimman pian taas saada blogiin uusia reseptejä, kunhan täältä matkalta kotiudun. Palaillaan! :)

      Poista
  2. Heippa! Monelle kakku riittää, kun sen tekee tuplaten?
    -Janina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Silloin kakusta pitäisi riittää hyvin noin 15 hengelle.

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!