Pages

10. huhtikuuta 2013

Lohituulihatut


Näiden tuulihattujen lohitäytettä voisi lusikoida suoraan kulhosta! Täytteestä en osaa sanoa kuinka monta tuulihattua sillä saa täytettyä, sillä tein tuulihattuja parisen sataa kappaletta, joten täytettäkin tuli tehtyä nelinkertainen määrä. Tuulihattuja tulee alla olevasta taikinasta noin 40 kappaletta koosta riippuen. Nam, kuinka hyviä!


Tuulihattumassa:
100 g voita tai margariinia
3 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
(½ tl leivinjauhetta)
3 kananmunaa

Lohitäyte:
500 g savustettua lohta
n. 150 g ruohosipulituorejuustoa
n. 125 g kermaviiliä
1 paprika
¼ tl jauhettua valkopippuria
1 tl paprikajauhetta

1. Valmista tuulihatut. Mittaa voi ja vesi kattilaan ja kiehauta ne. Ota kattila liedeltä ja lisää seokseen kerralla vehnäjauhot. Sekoita reippaasti nuolijalla tai lastalla, kunnes neste on imeytynyt jauhoihin ja taikina irtoaa kattilan reunoista "pallomaiseksi".
2. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Leivinjauhe ei ole pakollinen, mutta se vain varmistaa kohoamisen. Jos käytät leivinjauhetta, lisää se taikinaan viimeisen munan kanssa. Jatka viimeisen munan jälkeen vatkaamista vielä hetki.
3. Pursota tähtityllalla tai nostele kahdella kuumaan veteen kastetulla lusikalla pieniä nokareita leivinpaperille.
4. Paista tuulihattuja 200-asteisessa uunissa keskitasolla (tai kiertoilmauunissa 170 asteessa) koosta riippuen 25-30 minuuttia. Ne ovat valmiita kun ne ovat keveitä ja kullankeltaisia. Älä mieluiten avaa uunia paiston aikana, sillä tuulihatut lässähtävät helposti! Anna tuulihattujen jäähtyä. Halkaise ne sitten terävällä veitsellä. Kansi kannattaa jättää yhdestä kohdasta kiinni!
5. Valmista täyte. Pilko paprika pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Voit itse säännöstellä ruohosipulituorejuuston ja kermaviilin määrää sen mukaan, millaista tahnasta haluat. Pursota tai lusikoi täyte tuulihattujen väliin.

3 kommenttia:

  1. Ihana blogin nimi :) Nämä näyttävät niin herkullisilta!

    VastaaPoista
  2. Nam, näyttää niiiiin herkullisilta, pakko kokeilla joskus!! :)

    xoxo
    Susanna
    http://susanna-beentheredonethat.blogspot.com

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköisiä leivonnaisia ja tosi kauniita kuvia! Mun blogissa on sulle tunnustus :)

    VastaaPoista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!