Pages

13. joulukuuta 2012

Suklainen sitruunahyydykekakku
Tämä ohje on Kinuskikissalta. Sitruunahyydykekakun pinnalle tehdään kauniin peilikirkas suklaakiille. Kakku ei ole yhtään liian äkkimakea, joten reseptiä kannattaa ehdottomasti kokeilla!


Pohja:
200 g Domino-keksejä
50 g margariinia

Täyte:
5 liivatelehteä
4 dl kuohu- tai vispikermaa
400 g sitruunarahkaa
¾ dl sokeria
½ dl sitruunamehua

Kiille:
3 liivatelehteä
1 dl tummaa kaakaojauhetta
¾ dl sokeria
3 dl kevytmaitoa

Koristelu:
sokerimassaa/marsipaania
valkosuklaata

1. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperipala. Murskaa keksit. Täytekeksit käytetään kokonaan. Täyte sulaa, kun margariinisula lisätään. Kovettuessaan margariinin kanssa uudelleen se jähmettää pohjaa. Sen takia täytekekseistä tehtyä pohjaa ei kannata painaa lujasti alustaan kiinni, vaan ainoastaan tasoittaa tasaiseksi. Muutoin siitä tulee kovettuessaan hankala leikata.
2. Kun pohja on valmiina vuoassa, laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon sitruunarahka ja sokeri. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Kaada se ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen.
3. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tunnin ajan.
4. Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ota pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita suklaakastikkeeseen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa haaleaksi. Kaada sitten vuokaan täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
5. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilualustalle. Koristele haluamasi mukaan, esim. sokerimassasta itsetehdyllä ruusulla ja valkosuklaaspritsauksilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!