- Riisi, tattari, maissi ja hirssi käyvät gluteenittomaan ruokavalioon.
- Sallitut viljat kannattaa käyttää täysjyväisinä, jotta leivonnaisiin saadaan enemmän makua ja ravintoaineita. Ja esimerkiksi sämpylöihin väriä ja makua saa kätevästi kasvis-/porkkanaraasteilla, yrteillä, siemenillä tai rouheilla.
- Kaupoissa myytävillä psylliumilla tai ksantaanilla taikinoiden rakennetta ja leivontaominaisuuksia voi parantaa.
- Vaivaus parantaa leipoutuvuutta. Käsivatkaimen/yleiskoneen käyttö kannattaa gluteenittomien leivonnaisten teossa ja taikinaa kannattaakin vatkata muutaman minuutin ajan! Hiivataikinat kannattaa jättää löysähköiksi, jolloin lopputuloksena on kuohkeita sämpylöitä, leipiä ja pullia.
- Leipoessa kädet kannattaa öljytä tai kastella veteen, koska taikina tarttuu helposti käsiin.
- Kohota leivonnaisia vain kerran ennen paistamista!
- Gluteenittomien leivonnaisten vuoat voi leivittää gluteenittomalla korppujauheella, hienoksi jauhetuilla maissihiutaleilla, hienonnetuilla mantelilastuilla tai kookoshiutaleilla.
Pages
22. lokakuuta 2012
Vinkkejä gluteenittomaan leivontaan
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!