Pages

22. lokakuuta 2012

Vinkkejä gluteenittomaan leivontaan

  • Riisi, tattari, maissi ja hirssi käyvät gluteenittomaan ruokavalioon.
  • Sallitut viljat kannattaa käyttää täysjyväisinä, jotta leivonnaisiin saadaan enemmän makua ja ravintoaineita. Ja esimerkiksi sämpylöihin väriä ja makua saa kätevästi kasvis-/porkkanaraasteilla, yrteillä, siemenillä tai rouheilla.
  • Kaupoissa myytävillä psylliumilla tai ksantaanilla taikinoiden rakennetta ja leivontaominaisuuksia voi parantaa.
  • Vaivaus parantaa leipoutuvuutta. Käsivatkaimen/yleiskoneen käyttö kannattaa gluteenittomien leivonnaisten teossa ja taikinaa kannattaakin vatkata muutaman minuutin ajan! Hiivataikinat kannattaa jättää löysähköiksi, jolloin lopputuloksena on kuohkeita sämpylöitä, leipiä ja pullia. 
  • Leipoessa kädet kannattaa öljytä tai kastella veteen, koska taikina tarttuu helposti käsiin.
  • Kohota leivonnaisia vain kerran ennen paistamista!
  • Gluteenittomien leivonnaisten vuoat voi leivittää gluteenittomalla korppujauheella, hienoksi jauhetuilla maissihiutaleilla, hienonnetuilla mantelilastuilla tai kookoshiutaleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!