Pages

22. lokakuuta 2012

Mansikkainen Star Wars -kakku


Eräs pieni poika toivoi Star Wars -kakkua synttäreilleen (reilusti viime vuoden puolella) ja hänellä oli toivomuksissaan, että kakun päälle maalattaisiin kaksi ns. valomiekkaa aiheeseen liittyen sekä Star Wars -teksti.  Sivuilla kermapursotukset. Tämän kakun tein yli vuosi sitten, joten tähtipursotuksia en enää nykyään tee! :) Ohje oli kuitenkin herkullinen, josta johtuen päätin pistää tämän blogiini! Täyte on Ullanunelmalta. Kakun päälle (johon maalasin tekstin ja valomiekat) tein itse vaahtokarkkikuorrutteen, koska marsipaani ei soveltunut pähkinäallergisen synttärivieraan takia. Toki sokerimassa olisi ollut kauniimpi vaahtokarkkikuorrutteen sijaan.


6 munan täytekakkupohja:
6 munaa
3 dl sokeria
1½ dl perunajauhoja
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Täyte:
500 g mansikoita
4 dl kermaa
200 g sitruunarahkaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
(itselläni meni kuorrutukseen n. 8 dl vaahdotettua kermaa)

Kostutus:
sokerivettä tai mansikkamehua laimennettuna

1. Valmista kakkupohja mielellään edellisenä päivänä. Vaahdota munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sihdaten joukkoon. Paista n. 45-60 min 190 asteessa.
2. Leikkaa kakkupohja kolmeen tai neljään osaan. Viipaloi mansikat.
3. Vaahdota kerma ja sekoita sen joukkoon sitruunarahka, sokerit ja sitruunamehu.
4. Kostuta alimmainen kakkupohja tasaisesti sokerivedellä (tai vaikkapa laimennetulla mansikkamehulla). Laita pohjalle viipaloituja mansikoita ja lisää kerma-rahkatäytettä päälle. Nosta toinen kakkupohja päälle ja kostuta. Täytä loppu kakku samalla tavalla. Kostuta myös päällimmäinen kakkupohja.
5. Anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti, mielellään seuraavaan päivään.
6. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Halutessasi voit värjätä sen elintarvikevärillä. Levitä paletilla ohut kerros kermavaahtoa kakun päälle ns. murukerrokseksi ja pursota reunat.
7. Koristele kakku haluamasi mukaan. Kakun voi koristella kesäaikaan tuoreilla mansikoilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!