Pages

10. maaliskuuta 2016

Frankfurtin kranssi


Frankfurtin kakku on kotoisin Saksan Frankfurtista. Se on perinteinen saksalainen kakku. Kakku on täytetty voikreemillä sekä kirsikkahillolla ja päällystetty krokantilla. Ihan huippuhyvää ja yksi ehdottomista suosikeistani! Tätä pitäisi vain tehdä useamminkin..

Krokantin, jolla kakku on päällystetty, olin saanut valmiina. Sitä ei tarvinnut tehdä siis ollenkaan itse. Krokanttiin minulta ei siis löydy nyt ohjetta, mutta kunhan tässä teen Frakfurtin kakkua vielä uudestaan jokunen päivä, niin ohjekin siihen on kyllä tulossa! :)

Ohjeessa on käytetty noin 23 cm halkaisijaltaan olevaa rengasvuokaa. Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös ihan normaalia kuivakakkuvuokaa. Kahvikakun voi valmistaa jo täyttöä edeltävänä päivänä, niin näin se on myös helpompi leikata kolmeen osaan.'

Jos haluat kakun korkeampana kolmella välillä, niin tee ohje 1,5-kertaisena. Paista kakku silti samassa 23 cm:n rengasvuoassa. Korkeampi kakku on näyttävämpi kahvipöydässä ja silloin siitä riittää helposti ainakin noin 15-20 hengelle.


Kahvikakku:
200 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
4 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa

Vaniljakiisseli:
3 dl maitoa
1 kananmuna
1 rkl perunajauhoja
n¼ dl sokeria 
1 vaniljatanko

Voikreemi:
150 g huoneenlämpöistä voita
n. ¼-½ dl tomusokeria
aiemmin valmistamasi vaniljakiisseli

Lisäksi väliin:
kirsikkahilloa

Pinnalle:
krokanttia

1. Valmista kahvikakku. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen samalla voimakkaasti vatkaten. Vatkaa useamman minuutin ajan, kunnes massa on kuohkeaa. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa ja siivilöi massan joukkoon. Sekoita varovasti nuolijalla tasaiseksi taikinaksi. Kaavi taikina hyvin voideltuun rengasvuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin tunnin ajan, kunnes kakku on kypsä. Kokeile kypsyys tikulla. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä ennen täyttöä.
2. Valmista vaniljakiisseli hyvissä ajoin, että se ehtii jäähtyä ennen kakun täyttöä. Mittaa kaikki ainekset kattilaan, sekoita tasaiseksi vispilällä ja kuumenna hiljalleen sekoittaen, kunnes sakenee. Ota kattila pois liedeltä ja anna kiisselin jäähtyä hyvin.
3. Valmista voikreemi kiisselin jäähdyttyä. Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi ja lisää joukkoon vaniljakiisseli sekä tomusokeri pienissä erin. Vatkaa voikreemi tasaiseksi.
4. Halkaise kakku kolmeen osaan. Levitä kakun väliin kerros voikreemiä ja pursota kreemin päälle hiukan kirsikkahilloa. Jätä voikreemiä myös kakun päällystämiseen. Kakkua ei kostuteta ollenkaan täytekakkujen tavoin, sillä kahvikakku on jo itsessään mehevä, ei ollenkaan kuiva.
5. Päällystä kakun pinta voikreemillä ja koristele pinta krokantilla. Säilytä kakku kylmässä. Kakku säilyy erinomaisena ja tarjoilukelpoisena useita päiviä.


Vinkki juoksettuneen kreemin pelastamiseksi:
Valmistaessasi voikreemiä kranssin väliin, muista lisätä vaniljakiisseli vatkatun voin joukkoon pienissä erin. Jos kuitenkin jostain syystä voikreemi juoksettuu (eli rasva erottuu), voit pelastaa kreemin lisämällä joukkoon tilkan kuumaa voisulaa samalla voimakkaasti vatkaten.

4 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen näköinen kakku! Kokeiluun menee ehdottomasti!

    VastaaPoista
  2. Onpas mielenkiintoinen kakku! Pitää kyllä testata!

    VastaaPoista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!