Pages

2. syyskuuta 2015

Emmental-juustotikut


Jos kaipaat kahvipöytään jotain helppoa ja nopeaa suolaista, nappaa tästä resepti mukaasi! Nämä juustotikut valmistuvat käden käänteessä. Emmental-juustoraasteen voi korvata myös jollain muulla mieleisellään juustolla, esimerkiksi parmesaanilla.

Ohjeesta tulee noin 30 juustotikkua koosta riippuen. Tekemäni juustotikut olivat noin 10-11 cm:n pituisia.


400-500 g valmista voitaikinaa
2 kananmunaa
n. 100-150 g emmental-juustoraastetta

1. Anna voitaikinalevyjen sulaa pakkauksen ohjeiden mukaisesti.
2. Leikkaa taikinapyörällä levyistä noin 1 cm levyisiä (noin 10-11 cm pitkiä) suikaleita. Kierrä suikaleet kierteelle. Voitele munalla ja kierittele juustoraasteessa. Laita tikut leivinpaperoidulle pellille. Paina kierteiden päitä hieman leivinpaperia vasten, niin ne pysyvät muodossaan.
3. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuutin ajan, kunnes ovat kauniin kullanruskeita. Paistossa tulee olla tarkkana, sillä kierteet palavat helposti.

2 kommenttia:

  1. Voi nam, mitä ihania pikaherkkuja! Minulle juuri sopivia :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo nämä juustotikut valmistuvat kädenkäänteessä, jos vaikka tulee yllätysvieraita! :D

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!