Pages

14. marraskuuta 2012

Amerikkalainen suklaa-juustokakku


Valiolta otettu ihana resepti. Tein tätä synttärijuhlaan ja vieraat pitivät kakusta todella paljon! 


Pohja:
175 g Domino-keksejä
50 g  voita sulatettuna

Täyte:
4 liivatelehteä
1 rkl kahvia
200 g taloussuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1¼ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl vispi- tai kuohukermaa

Koristeluun:
suklaarouhetta tai -lastuja
(hasselpähkinöitä tai cashewpähkinöitä paahdettuna)

1. Murskaa pohjan keksit. Voit esimerkiksi laittaa ne kestävään pussiin ja ajella kaulimella muruksi. Sekoita sulatettu voi keksinmurujen kanssa. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisijaltaan noin 18 cm) pohjalle ympyrä leivinpaperista. Vuoan reunoille ei leivinpaperia tarvitse laittaa! Levitä seos pohjalle.
2. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmiämään.
3. Sulata suklaa vesihauteessa/mikrossa (muista sekoittaa välillä!) ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Mausta sokereilla.
4. Purista liika vesi liivatelehdistä ja liuota ne kuumaan kahvitilkkaan.
5. Lisää liivate täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Nostele lopuksi vaahdotettu kerma joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.
6. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
7. Irrota kakku hyytymisen jälkeen vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakku suklaalastuilla tai -rouheella sekä karkeasti rouhituilla, uunissa tai pannulla paahdetuilla pähkinöillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!