Pages

18. syyskuuta 2015

Mansikka-valkosuklaaleivokset


Mansikka ja valkosuklaa on todella hyvä yhdistelmä! Raikasta mansikkaa ja makeaa valkosuklaata.. Nämä mansikka-valkosuklaaleivokset saivat paljon kehuja! Olivat kovin tykättyjä kahvipöydässämme. :)

Tein leivokset noin 20x25 cm kokoiseen neliskulmaiseen reunavuokaan, josta sitten leikkasin leivoksia. Alla olevasta ohjeesta tulee noin 15 leivosta. Toki lopullinen leivosten määrä riippuu myös siitä, minkäkokoisia niistä leikkaa. Leivosten sijaan voit valmistaa myös kakun 24 cm kokoiseen pyöreään reunavuokaan.


Keksipohja:
300 g cookies-/suklaakeksejä
n. 70-80 g sulatettua voita

Mansikkahyydyke:
2½ dl kermaa
200 g mansikoita soseutettuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
n. ½ dl sokeria maun mukaan
½ tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
2 rkl vettä

Valkosuklaahyydyke:
2½ dl kermaa
130 g valkosuklaata sulatettuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 liivatelehteä
2 rkl vettä

Mansikkakiille:
3 dl vahvaa mansikkamehua (tiivisteestä)
3 liivatelehteä
(punaista nestemäistä elintarvikeväriä)

Lisäksi:
tuoreita mansikoita

1. Valmista keksipohja. Murskaa keksit tehosekoittimessa tai pakaste-/pursotinpussissa kaulimen avulla. Sekoita keksimuruihin sulatettu voi. Painele reunavuokaan. Jos haluat tehdä leivosten sijaan kakun, niin tee kakku halkaisijaltaan noin 24 cm olevaan pyöreään reunavuokaan.
2. Valmista mansikkahyydyke. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto toisessa kulhossa ja lisää joukkoon sokerit sekä soseutetut mansikat. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja liuota liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan haarukalla sekoittaen. Kaada liivateseos ohuena nauhana mansikkaseokseen. Kääntele seokseen lopuksi nuolijan avulla vaahdotettu kerma. Kaada mansikkahyydyke vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan ennen seuraavaa hyydykekerrosta.
3. Valmista valkosuklaahyydyke. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sulata valkosuklaa mikrossa 30 sekunnin välein sekoitellen. Vaahdota kerma löysähköksi vaahdoksi. Sekoita valkosuklaa ja tuorejuusto keskenään erillisessä kulhossa. Kuumenna tilkka vettä mikrossa, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota kuumaan veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana valkosuklaaseokseen samalla vatkaten. Kääntele seokseen lopuksi nuolijan avulla vaahdotettu kerma. Kaada täyte mansikkahyydykkeen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3-4 tunnin ajan.
4. Valmista kiille. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Valmista mansikkamehu tiivisteestä ohjeen mukaan. Halutessasi voit värjätä mehua punaisemmaksi nestemäisellä elintarvikevärillä. Kuumenna tilkka vettä mikrossa ja liuota liivatelehdet kuumaan veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana mansikkamehun joukkoon samalla sekoitellen. Anna kiilteen jäähtyä ennen kaatamista kakun päälle. Kiille ei saa olla liian kuumaa, koska muuten se sulattaa hyydykekerrosta eikä pinnasta tule nätti.
5. Jos haluat kiilteen sisään sydämenmuotoiset mansikansiivut, puolita mansikat ja muotoile ne veitsellä sydämiksi. Paina kevyesti kakun pintaan. Kaada hieman jäähtynyt kiille varovasti kakun päälle pienissä erin. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai mielellään yön yli.
6. Leikkaa kakku haluamasi kokoisiksi leivoksiksi.


4 kommenttia:

  1. Sievä idea tuo sydämenmalliseksi leikatut mansikat! :)
    Kaiken kaikkiaan herkullisen näköisiä leivoksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna! :) Tosi herkullisia nämä olivatkin!

      Poista
  2. Nam! Onpas hyvä näköisiä. Harmi, että mansikkakausi jo loppunut. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaura! Joo tämä resepti piti alunperin julkaista aiemmin loppukesästä, mutta kuvat olivat jääneet kameran kätköihin, minkä takia julkaisukin valitettavasti viivästyi.. Toki mansikkahyydykkeeseen voi käyttää myös pakastemarjoja, kunhan muistaa valuttaa niistä ylimääräisen nesteen pois sulatuksen jälkeen. :)

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!