Pages
26. syyskuuta 2015
Herkullinen suppilovahveropizza
Saimme taas muutaman litran suppilovahveroita, joten tekaisin osasta niistä herkullisen suppilovahveropizzan. Pizzaan tulevaan sienitäytteeseen kokeilin uutta Koskenlaskija maustamaton ruoka -sulatejuustoa sekä chili-tomaattimurskaa. Pizzasta tulikin älyttömän herkullista! Harmi, kun sienet ehtivät jo loppumaan, sillä tätä pizzaa tekisi mieli tehdä lisää iltapalaksi, kun se alkaa olla jo melkein syöty!
Ohjeesta tulee pellillinen.
Pizzataikina:
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½-1 tl suolaa
100 g voita
1½ dl vettä tai maitoa
Täyte:
1 l tuoreita suppilovahveroita
1-2 sipulia
n. 1 prk (á 250 g) Koskenlaskija maustamaton ruoka -sulatejuustoa
n. 195 g chili-tomaattimurskaa
suolaa maun mukaan
mustapippuria tai oreganoa maun mukaan
Pinnalle:
tomaattiviipaleita (n. 5 tomaattia)
n. 3-4 dl emmental-juustoraastetta
1. Valmista pizzapohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voi ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää lopuksi maito ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kauli taikinasta uunipellin kokoinen pizzapohja ja nosta leivinpaperoidulle pellille.
2. Puhdista sienet. Leikkaa ne pieniksi. Kuori ja hienonna sipulit. Paista sienet ja sipuli voissa paistinpannulla. Lisää joukkoon Koskenlaskija ruoka -sulatejuusto ja tomaattimurska. Mausta täyte makusi mukaan suolalla ja mustapippurilla/oreganolla. Levitä täyte pohjan päälle. Asettele sienitäytteen päälle tomaattisiivuja ja ripottele pinnalle vielä runsaasti emmental-juustoraastetta.
3. Paista 225-asteisessa uunissa (keskitasolla) noin 15 minuutin ajan, kunnes pinta on kauniin kullankeltainen. Vihersalaatti sopii erinomaisesti tarjottavaksi pizzan seurana.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Näyttää niiin hyvältä, että tekisi mieli ottaa pala. :P
VastaaPoistaT: Serkusten suklaaunelma blogi
Kiitos! Oli kyllä niin hyvää! :D
Poista