Pages

7. syyskuuta 2015

Vadelma-valkosuklaamacaronit


Macaronit ovat ihania kahvipöydässä, kun niitä tekee vielä monta eri väriä! Näissä pinkeissä macaroneissa on sisällä täytteenä valkosuklaaganache sekä tuore vadelma. Jos et laita vadelmia ollenkaan macaronien väliin, suosittelen tekemään ganachen 1,5-kertaisena.

Ohjeesta tulee noin 30 macaronia.


Macaron-massa:
100 g valkuaisia (3 kananmunaa)
110 g mantelijauhetta (2,5 dl)
25 g hienoa sokeria (2 rkl)
200 g tomusokeria (3 dl + 2 rkl)

Valkosuklaaganache:
½ dl kuohukermaa
130 g valkosuklaata

Lisäksi väliin:
tuoreita vadelmia

1. Vatkaa valkuaisia pienellä teholla ja lisää hieno sokeri pikkuhiljaa valkuaisten joukkoon, kunnes vaahto on kiiltävää ja vatkainta nostamalla vaahtoon jää teräviä huippuja. Seosta ei saa vatkata liian kovaksi! Tässä vaiheessa vaahto tulee värjätä haluamallaan elintarvikevärillä. Käytä jauhemaisia värejä tai pastavärejä. Nestemäisiä värejä käytettäessä varo, ettet lisää väriä liikaa koska muuten väri löysyttää massan.
2. Yhdistä mantelijauhe ja tomusokeri keskenään erillisessä kulhossa. Nostele seosta nuolijalla pienissä erissä vaahdon joukkoon. Sekoitusvaihe on macaronsien koostumuksen kannalta erittäin tärkeä! Jos sekoitat liikaa, massa muuttuu liian löysäksi. Massa on sopivaa, kun tiputat sitä lusikalla esim. leivinpaperille ja sen pinta muuttuu sileäksi.
3. Pursota leivinpaperin päälle pellille kahden euron kokoisia ympyröitä (halkaisijaltaan noin 2 cm). Pursotuksen jälkeen peltiä voi hieman koputella pöytää vasten, jotta mahdolliset ilmakuplat nousevat pintaan.
4. Anna macaronsien levätä huoneenlämmössä noin puolen tunnin ajan ennen paistoa, jotta pinta kuivuu. Kokeile pinnan kuivuus varovasti sormella.
5. Paista 140-150 asteessa noin 13-15 minuuttia. Macaronsien pinnan ei kuulu olla ruskistunut. Anna pohjien jäähtyä kunnolla ennen kuin alat irrottamaan niitä leivinpaperista.
6. Valmista valkosuklaaganache. Paloittele valkosuklaa metallikulhoon. Kiehauta kerma kattilassa (älä keitä) ja kaada kuuma kerma suklaan päälle. Sekoita seosta, kunnes suklaa on sulanut. Tarvittaessa voit lämmittää ganachea varovasti liedellä, jotta suklaa sulaa. Anna valkosuklaaganachen jähmettyä pursotettavaksi. Lusikoi ganache pursotinpussiin ja pursota joka toisen macaronspohjan päälle. Jätä keskelle tyhjä tila, minne tulee tuore vadelma (tai useampia vadelmia, jos ne ovat kovin pieniä). Paina kaksi samankokoista macaronskuorta yhteen.
7. Macaronit ovat parhaimmillaan, kun ne ovat saaneet olla jääkaapissa rasiassa yön yli. Säilytä täytetyt macaronit kylmässä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!