Pages

11. syyskuuta 2014

Persikkahyydykekakku


Siitä on tasan kaksi viikkoa aikaa, kun julkaisin edellisen reseptin. Tarkoitus oli julkaista uusi resepti jo paljon aikaisemmin ettei tulisi näin pitkää taukoa, mutta viime viikot ovat kuluneet hurjaa vauhtia.

Nyt ostin sitten itsekin tuota Bonnen sosetta, joista olen paljon kehuja kuullut. Täytyi siis itsekin niitä nyt testata. Ensimmäiseksi käytin Bonnen persikkasosetta tähän hyydykekakkuun. Mielestäni kyseisestä soseesta tuli oikein hyvänmakuinen kakku eikä se ollut yhtään liian makea. Tein taas vähän normaalia pienemmän kakun, joka oli halkaisijaltaan vain 18 senttiä. Jotenkin olen nyt niin hullaantunut näihin pieniin kakkuihin! Koristeiksi laitoin tuoreet vadelmat ja mustikat sekä hiukan vihreää versoa. En ole nyt varma mikä tuon vihreän verson nimi on, koska samassa paketissa oli kolmea eri lajiketta.


Keksipohja:
100 g Digestive-keksejä
40 g sulatettua voita

Persikkahyydyke:
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl Bonnen persikkasosetta
n. 1-1½ dl sokeria maun mukaan
1 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
3 rkl vettä

Persikkakiille:
1½ dl Bonnen persikkasosetta
2 liivatelehteä
3 rkl vettä

Koristeluun:
tuoreita marjoja sekä vihreää versoa

1. Valmista keksipohja. Murenna keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele 18 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Laita pohja täytteen valmistamisen ajaksi jääkaappiin.
2. Valmista persikkahyydyke. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, persikkasose ja sokerit keskenään sähkövatkaimella erillisessä kulhossa. Kuumenna tilkka vettä mikrossa, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan haarukalla sekoittaen. Kaada liivateneste ohuena nauhana persikkaseokseen samalla vatkaten. Kääntele joukkoon lopuksi kermavaahto varovasti esimerkiksi nuolijan avulla. Kaada persikkahyydyke keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
3. Valmista kiille kakun päälle. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi. Kuumenna tilkka vettä (n. 3 rkl) mikrossa kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan mehutilkkaan. Sekoita haarukalla. Lisää liivateseos persikkasoseeseen ja sekoita. Kaada kiille varovasti kakun päälle. Älä hulauta kiillettä samalla kertaa kakun päälle, vaan käytä apuna esimerkiksi kauhaa. Kaada kiillettä pikkuhiljaa ensin kauhaan, josta se sitten valuu kakun päälle. Anna kakun olla jääkaapissa mielellään yön yli.
4. Koristele esimerkiksi tuoreilla marjoilla.


4 kommenttia:

  1. Aivan ihana! Hivelee niin silmää tuo kokonaisuus, sileys ja kaikki! Minustakin pikku kakut on tosi sulosia ja kauniita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihanasta kommentista! :) Vaihtelun vuoksi nämä pienet kakut ovat ihania myös siksi, että niissä ei ole niin paljon syömistä. Ei siis tule ainakaan syötyä liikaa makeaa, vaan juuri sopivasti. :D

      Poista
  2. Ihana kakku! Voisiko ohjeen tehdä kaksinkertaisena tuohon "gerbera"reunavuokaan..? Vai puolitoista kertaisena? Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa! Itse tekisin ohjeen kaksinkertaisena, että kakusta ei tulisi kovin matala. :) Ajattelen, että 1,5-kertaisena kakusta tullee hiukan matalahko. Omistan itsekin Gerbera-vuoan ja olen tehnyt siihen omenahyydykekakun, http://suklaapeikko.blogspot.fi/2014/08/omenahyydykekakku.html. Tosi nätti vuoka!

      Kaksinkertaiseen annokseen voit vähentää liivatelehtien määrää. 8 liivatelehteäkin luulisi riittävän ihan hyvin. :)

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!