Pages

16. syyskuuta 2014

Banaani-suklaakahvikakku


En leivo kovin usein kuivakakkuja, mutta nyt halusin tehdä sellaisen pitkästä aikaan. Tein banaani-suklaakahvikakun, johon hyödynsin jääkaapissamme ollutta turkkilaista jogurttia. Paistoin kahvikakun sydämenmuotoisessa vuoassa ja paiston jälkeen kuorrutin kakun sulatetulla suklaalla.

Ai että kun tuli hyvä kahvikakku! Yksi parhaimmista, mitä olen syönyt!


Banaani-suklaakahvikakku:
3 kananmunaa
2½ dl sokeria
150 g voita sulatettuna
1 muussattu banaani
2 dl turkkilaista tai maustamatonta jogurttia
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
100 g tummaa suklaata pieneksi pilkottuna

Koristeluun:
tummaa suklaata sulatettuna

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet (vehnäjauhot, kaakaojauhe ja mausteet) keskenään erillisessä kulhossa. Kuori ja muussaa banaani. Sekoita se jogurtin kanssa sekaisin. Lisää kuivat aineet muna-sokerivaahtoon vuorotellen sulatetun voin kanssa. Lisää lopuksi banaani-jogurttiseos sekä suklaapalat ja sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada voideltuun noin 1,5 litran vetoiseen vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50-60 minuutin ajan, kunnes kahvikakku on kypsä.
2. Sulata suklaa varovasti mikrossa 30 sekunnin välein sekoitellen ja kaada jäähtyneen kahvikakun päälle. Tarvittaessa laita kahvikakku hetkeksi jääkaappiin, jotta suklaa sen päällä jähmettyy.

2 kommenttia:

  1. On kyllä tosi herkullisen näköinen kakku. Kuin konvehti. :) Itse en ole tykästynyt banaaniin taikinoissa, mutta ehken ole vielä törmännyt "siihen oikeaan". :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Kannattaa vaikka tätä sitten kokeilla! Mielestäni tässä kahvikakussa banaani maistuu hennosti, eikä maku mitenkään "puske läpi". Toki makuasioitahan nämä vain ovat. :)

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!