Pages

25. heinäkuuta 2014

Isac Elliot -kakku


Siskoni on suuri Isac Elliotin fani, joten tein hänelle aiheeseen liittyvän kakun. Hän pitikin kakusta eikä aluksi olisi raaskinut millään leikata kakkua (ja pohdimme myös sitä mistä aloittaisimme leikkaamisen; päästä vai jaloista)!

Kakkupohjana oli vaalea 6 munan kakkupohja, jonka sisälle kätkeytyi herkullinen mansikkamousse. Tein samaisen mansikkamoussen alkukesästä Prinsessa Leia -kakun sisälle.

Kun maalasin kakun päälle tulevaa Isac Elliotia, innostuin maalaamisesta niin paljon, että suunnittelin jo tekeväni jossain vaiheessa kakun jostain toisesta julkisuuden henkilöstä (mutta kenestä? Ehdotuksia otetaan vastaan!). Tuota kuvaa oli todella mielekästä maalata ja sen parissa aikakin meni hyvin.


6 munan vaalea kakkupohja:
6 kananmunaa
3 dl sokeria
1½ dl perunajauhoja
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Mansikkamousse:
2 dl vispikermaa
200 g ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
(2 tl vaniljasokeria)
300 g mansikoita soseutettuna
7 liivatelehteä
3 rkl vettä

Kostutus:
spritea

Voikreemi:
130 g huoneenlämpöistä voita
4 dl tomusokeria
1 rkl vettä

Koristeet:
sokerimassaa (kakun päällystämiseen noin 500 g sokerimassaa)
elintarvikevärejä

1. Valmista kakkupohja täyttämistä edeltävänä päivänä. Vaahdota munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa ja lisää siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti esimerkiksi nuolijalla, älä vatkaa enää! Kaada taikina noin 26 cm halkaisijaltaan olevaan voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista kakkupohjaa 190 asteessa noin 30-40 minuuttia. Jos käytät kiertoilmaa, alenna lämpötilaa. Itse paistan kakkupohjat kiertoilmauunissa noin 150 asteessa.
2. Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Valmista mansikkamousse. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita ranskankerma, tuorejuusto, sokerit ja mansikat keskenään tasaiseksi. Kuumenna tilkka vettä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota vesitilkkaan samalla haarukalla sekoittaen. Valuta liivateseos ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen. Lopuksi kääntele kerma joukkoon. Täytä kakku mansikkamoussella. Kostuta pohjat spritella tai muulla sitruunanmakuisella limonadilla. Laita kakku jääkaappiin mielellään yön ajaksi.
3. Valmista voikreemi. Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi. Lisää tomusokeri pienissä erin ja lopuksi vesitilkka. Vatkaa kuohkeaksi voikreemiksi. Levitä kreemiä ohuelti kakun pinnalle. Voikreemiä voi tarvittaessa pehmentää mikrossa, jotta se on helpompi levittää. Lämmitä voikreemiä mikrossa vain pieni hetki että se pehmenee - varo ettei se ala sulamaan!
4. Kauli musta sokerimassa tomusokeroidulla pöydällä ja nosta se kaulimen avulla kakun päälle. Tasoita pinta ja leikkaa reunoista ylimääräinen sokerimassa pois.
5. Valmista myös kakun muut koristeet. Kiinnitä koristeet voikreemillä kakun pintaan.



4 kommenttia:

  1. Kokeile Cheekkiä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hyvästä ehdotuksestasi! Nyt taidankin alkaa suunnittelemaan Cheek-aiheista kakkua. :D

      Poista
  2. Wau, kyllä tosta Isacin tunnistaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Itsekin olen Isacin kuvaan tyytyväinen, vaikka ennen maalauksen aloittamista pohdin millainen lopputuloksesta mahtaa tulla. En ole aiemmin paljon ihmisiä maalannut. :)

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!