Pages

27. heinäkuuta 2014

Greippimacarons


Tein aiemmin julkaistujen kahvi- ja mansikkamacaronien lisäksi kahvipöytään greippitäyttesiä macaroneja, jotka olivat myös oikein hyviä. Täytteessä oli hieman greipin makua, mutta silti se ei ollut mitenkään liian kirpsakka. Täytteen ohje on lainattu Pariisilainen macarons-leivos -kirjasta.

Seuraavana macaronsien täytteistä kokeilulistallani ovat muun muassa appelsiini, klementiini sekä kirsikka!

Nyt macaroneja leipomaan! Alla olevasta ohjeesta tulee noin 30 macaronia koosta riippuen.


Macaron-massa:
100 g valkuaisia (3 kananmunaa)
110 g mantelijauhetta (2,5 dl)
25 g hienoa sokeria (2 rkl)
200 g tomusokeria (3 dl + 2 rkl)

Greippitäyte:
1 kananmuna
puolikkaan verigreipin kuori + mehu
30 g sokeria
130 g huoneenlämpöistä voita

1. Vatkaa valkuaisia pienellä teholla ja lisää hieno sokeri pikkuhiljaa valkuaisten joukkoon, kunnes vaahto on kiiltävää ja vatkainta nostamalla vaahtoon jää teräviä huippuja. Seosta ei saa vatkata liian kovaksi! Tässä vaiheessa vaahto tulee värjätä haluamallaan elintarvikevärillä. Käytä jauhemaisia värejä, koska nestemäiset saattavat löysyttää massaa liikaa ja näin ollen macaronsit leviävät pellillä.
2. Yhdistä mantelijauhe ja tomusokeri keskenään erillisessä kulhossa. Nostele seosta nuolijalla pienissä erissä vaahdon joukkoon. Sekoitusvaihe on macaronsien koostumuksen kannalta erittäin tärkeä! Jos sekoitat liikaa, massa muuttuu liian löysäksi. Massa on sopivaa, kun tiputat sitä lusikalla esim. leivinpaperille ja sen pinta muuttuu sileäksi.
3. Pursota leivinpaperin päälle pellille kahden euron kokoisia ympyröitä (halkaisijaltaan noin 2 cm). Pursotuksen jälkeen peltiä voi hieman koputella pöytää vasten, jotta mahdolliset ilmakuplat nousevat pintaan.
4. Anna macaronsien levätä huoneenlämmössä noin puolen tunnin ajan ennen paistoa, jotta pinta kuivuu. Kokeile pinnan kuivuus varovasti sormella.
5. Paista 140-150 asteessa noin 13-15 minuuttia. Macaronsien pinnan ei kuulu olla ruskistunut. Anna pohjien jäähtyä kunnolla ennen kuin alat irrottamaan niitä leivinpaperista.
6. Valmista greippitäyte. Pese greipin kuori huolellisesti ja raasta puolikkaasta greipistä kuori. Sekoita metallikulhossa muna, ¼ dl greippimehua ja raastettu kuori, sokeri sekä 30 g voita. Vatkaa niitä vesihauteessa vispilällä tauotta, kunnes seos kuohkeutuu. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa jäljelle jäänyt voi (100 g) kuohkeaksi sähkövatkaimella ja lisää joukkoon vähitellen greippiseos.
7. Täytä macaronsit.

4 kommenttia:

  1. Täydellisiä! Ja kirpeä greippitäyte kuulostaa muuten niin makeisiin macaronseihin juuri sopivalta.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja! Tämä täyte ei ollut kuitenkaan liian kirpeä, vaan mielestäni juuri sopiva. :) Toki greippimehun määrää voi hieman lisätä, jos haluaa täytteestä vielä kirpeämmän.

      Poista
  2. Hei blogisi on ihastuttava niin kuin leipomuksesikin. Kiva kun sain sinut lisättyä blogiini

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ilahduttavasta kommentista! Mukava kuulla, että pidät blogistani! Kaikki tällainen palaute on aina niin palkitsevaa blogin pitämisessä. :)

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!