Pages

17. huhtikuuta 2014

Pääsiäistiput (suklaamuffinssit cashew-pähkinöillä)


Pääsiäinen lähestyy ja on pääsiäisherkkujen aika! Pasha on sellainen, mitä en nyt valitettavasti ehtinyt tekemään, mutta toivottavasti sitten ensi vuonna! Sen sijaan meillä herkuteltiin tällaisilla pääsiäistipumuffinsseilla, jotka todella piristivät kahvipöytää. Muffinssitaikina sisältää cashew-pähkinöitä sekä tummaa suklaata. Erittäin herkullisia ja vieläpä suloisen näköisiä muffinsseja!


Taikina:
150 g voita tai margariinia
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1½ dl kermaa tai maitoa
125 g cashew-pähkinöitä pieneksi pilkottuna
100 g tummaa suklaata (Taloussuklaa) pieneksi pilkottuna

Pinnalle:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
noin 1½-2 dl tomusokeria maun mukaan
keltaista elintarvikeväriä

Koristeluun:
2 rkl vettä
pari tippaa keltaista elintarvikeväriä
noin 70-90 g kookoshiutaleita
keltaista elintarvikeväriä
pieniä karkkeja tipujen silmiksi ja nokaksi

1. Valmista muffinssitaikina. Vatkaa huoneenlämpöinen, hiukan pehmennyt rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa ja lisää taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Kääntele taikinaan lopuksi cashew-pähkinät sekä suklaarouhe nuolijan avulla, kunnes taikina on tasainen.
2. Jaa taikina paperisiin tai silikonisiin muffinssivuokiin (tai hyvin voidellulle muffinssipellille). Älä täytä vuokia täyteen, ainoastaan noin 3/4 osa vuoasta. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 12-15 minuuttia, kunnes muffinssit ovat kypsiä. Anna muffinssien jäähtyä ennen koristelua.
3. Vatkaa muffinssien päälle tuleva kuorrute. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella ja lisää joukkoon tomusokeria maun mukaan. Värjää kuorrute keltaiseksi muutamalla tipalla elintarvikeväriä. Levitä kuorrute veitsellä/pikkupaletilla muffinssien päälle niin, että tiput saavat "pyöreän pään".
4. Sekoita kulhossa pari ruokalusikallista vettä ja keltaista elintarvikeväriä. Lisää kookoshiutaleet ja sekoita, kunnes väri on tarttunut niihin. Ripottele kookoshiutaleet muffinssien päälle. Lisää tipujen silmät ja nokat. Omien tipujeni nokat syntyivät pääsiäiskarkeista ja silmät mustasta sokerimassasta.




8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! :D Ovathan nämä suloinen kahvipöydän piristys!

      Poista
  2. Nämä on kyllä niin hauskoja muffineita!

    VastaaPoista
  3. Voi että kuinka söpöjä! :)

    Sulle on muuten pieni haaste mun blogissa jos haluat osallistua :)

    http://vispilavintiontemmellyskentta.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kommentistasi sekä haasteesta! :)

      Poista
  4. Aivan suloisia! Raskisiko edes syödä noita pikku tipuja?! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Sekin oli kyllä hauska näky, kun avasi jääkaapin oven ja siellä lautasella "istui" iso lauma suloisia pikkutipuja tuijottamassa.. :D

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!