Pages

12. elokuuta 2013

Mustaherukkatahna (blackcurrant curd)

Mustaherukkatahnaa voi käyttää esimerkiksi pikkuleipien väliin tai syödä jogurtin kanssa. Itse olen käyttänyt tätä lusikkaleipien täytteenä.


200 g (pakaste)mustaherukoita
¾ dl sokeria
2 keltuaista
25 g voita

1. Soseuta ensin sulaneet mustaherukat.
2. Sekoita paksupohjaisessa kattilassa marjasose, sokeri ja keltuaiset. Kuumenna samalla koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Lisää voi nokareina ja jäähdytä. Anna mustaherukkatahnan jämäköityä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.

10 kommenttia:

  1. Oi, tämä vaikuttaa herkullisen mielenkiintoiselta! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan tämä kiva ja hiukan erilainen vaihtoehto vaikkapa pikkuleipien väliin. Itse olen käyttänyt tätä lusikkaleipien välissä! :)

      Poista
  2. Ihana tahna, keksin jo monta käyttötarkoitusta :)

    VastaaPoista
  3. Mustaherukoista tulisikin varmasti hyvää tahnaa ja kauniin väristäkin.:) Tähän mennessä olen tehnyt tahnaa sitruunoista, vadelmista, puolukoista ja banaanista. Tätä voisi kokeilla seuraavaksi.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommenteistanne! Hyvää tämä tahna kyllä on, joten kannattaa ihmeessä testata! Banaanista tehty tahna kuulostaa mielenkiintoiselta. Voisi joskus kokeilla sellaista! :)

      Poista
  4. Tämä tahna kuulostaa ihanalta. Curdid itseltäni vielä kokonaan kokeilematta.

    VastaaPoista
  5. Nyt löyty pakastimessa lojuneille herukoille käyttötarkoitus! Osaatko sanoa kauanko tämä säilyy? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommenteistanne! :) Nyt en suoraan osaa sanoa kauanko tahna säilyy jääkaapissa, koska olen tehnyt sitä vain kerran. Kyllä se varmasti useamman päivän jääkaapissa säilyy. Netissä olen nähnyt hieman eri ohjeilla mustaherukkatahnoja ja yhdessä luki että se säilyisi jääkaapissa tiiviissä rasiassa noin kuukauden, mutta kyseisessä tahnassa ainesmäärät olivat hieman eri kuin tässä. Uskon että tämä ainakin viikon säilyisi, varmuudella en nyt valitettavasti pidempää aikaa uskalla luvata.

      Poista
  6. Tuli kirjoitettua tämä ylös ja täytyy kyllä johonkin kokeillakin. :) Pakastimessa on monta rasiallista mustaherukoita ja alkaa käyttöideat loppumaan. Mielessä jo monta käyttökohdetta tälle, whoopiet, macaronit, kakun väliin..... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että otit ohjeen itsellesi ylös! Meilläkin on hirveästi mustaherukoita pakastimessa, kuten myös muita marjoja (mustikoita, viinimarjoja jne..)! No onpahan ainakin marjoja reilusti leivontaan. Harmi vain ettei mansikoita tullut pakastettua kesällä, mutta ehkäpä ensi kesällä sitten saisi aikaiseksi kerätä niitä mansikkamaalta pakastimeen. :)

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!