Pages

26. helmikuuta 2013

Juustoiset sämpyläneliöt

 
Herkullisten sämpyläneliöiden ohje on Kaarinan parhaat leivonnaiset -kirjasta. Tätä ohjetta ei kannata jättää testaamatta, sillä itsekin tykästyin ohjeeseen todella paljon ja näitä tulee kyllä tehtyä monia kymmeniä kertoja lisää! Eikä nämä kauaa meillä kestäkään, sillä ne katoavat aina suht äkkiä tarjoilualustalta.


2½ dl vettä
15 g hiivaa
1-2 rkl fariinisokeria tai siirappia
n. ½ tl suolaa
1 tl valkosipulijauhetta
2 dl juustoraastetta
2½ dl hiivaleipävehnäjauhoja
2½ dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä tai 25 g margariinia

Voiteluun:
kananmuna

Pinnalle:
2-3 dl juustoraastetta

1. Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää joukkoon fariinisokeri, mausteet ja juustoraaste.
2. Alusta taikinaan jauhot sekä loppuvaiheessa öljy. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä.
3. Kauli kohonnut taikina jauhotetulla pöydällä noin 20x30 cm:n suuruiseksi levyksi. Kietaise levy kaulimen ympärille ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä.
4. Voitele levy munalla ja ripottele pinnalle juustoraaste. Leikkaa levy taikinapyörällä neliöiksi.
5. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.

2 kommenttia:

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!