Pages

3. tammikuuta 2016

Valkosuklaa-karpalo rocky road


Oikein hyvää alkavaa vuotta! :) Vuosi meni sitten ihan tosi nopeasti..nyt on taas uusien haasteiden aika! Blogin päivittelykin jäi jouluaikaan vähemmälle, mutta täällä sitä ollaan taas!

Meillä joulun kahvipöydästä löytyi mm. sacher-kakku, piparihyydyke, perinteisiä korvapuusteja, joulutorttuja sekä useampaa eri sorttia rocky roadeja. Rocky Road on aivan ihanaa ja nopeaa tehdäkin! Valkosuklaan ja karpalon yhdistelmän olen monesti todennut loistavaksi, kuten myös näissä rocky roadeissa.

Ohjeesta tulee arviolta noin 35 (ellei enemmänkin) pientä suklaapalaa.


Valkosuklainen rocky road:
600 g valkosuklaata
n. 200 g kuivattuja karpaloita
n. 200 g kuorettomia sekä kuorellisia manteleita
150 g pipareita

1. Sulata valkosuklaa varovasti joko mikrossa tai vesihauteessa välillä sekoitellen. Pilko karpalot ja mantelit pienemmiksi sekä murskaa/rouhi piparit. Jätä osa koristeeksi suklaan pinnalle. Sekoita niistä noin 3/4 osa sulatettuun suklaaseen.
2. Levitä seos leivinpaperoituun kapeaan, suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Ripottele loput karpalot, mantelit ja piparkakut suklaan pinnalle. Painele ne kevyesti kiinni suklaaseen. Laita rocky road jääkaappiin noin tunnin ajaksi, kunnes se on kovettunut.
3. Ota rocky road pois vuoasta ja irrota leivinpaperi. Leikkaa se terävällä veitsellä pieniksi kolmioiksi. Tarvittaessa voit lämmittää veistä kuuman veden alla, jos kolmiot meinaavat mennä leikatessa rikki.


2 kommenttia:

  1. Todella herkun näköistä! Kannattaa kurkata tänne, jos kiinostaa osallistua: http://serkustensuklaaunelma.blogspot.fi/2016/01/uusi-vuosi-ja-uudet-kujeet-myos-blogin.html?showComment=1451893690944
    Manteli käy pähkinästä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä rocky road on kyllä taivaallista! Ihana idea tuo teidän haaste! Täytyykin katsoa, jos sitä itsekin osallistuisi siihen. :)

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!