Pages

10. tammikuuta 2016

Rocky road suolapähkinöillä


Rocky road on taivaallista! Varma makeanhimon tappaja! Se on vieläpä helppo ja nopea valmistaa. Rocky road on myös ihana lahjaidea, joita itsekin pakkasin joululahjaksi.

Variaatioita on monia, koska rocky roadin sekaan voi heitellä mitä ikinä mieleen juolahtaa. Tämänkertaisessa rocky roadissa on maitosuklaata, suolapähkinöitä sekä karpaloita. Pidän kovasti suolapähkinöistä rocky roadissa, sillä se tuo siihen myös hieman suolaisuutta. Suolapähkinöiden ja maitosuklaan yhdistelmä on vastustamaton!

Tarkkaa määrää ei nyt tullut laskettua, kuinka paljon yhdestä annoksesta näitä suklaapaloja tulee. Kyllä siitä varmasti kuitenkin noin 30-35 pientä suklaapalaa tulee.


Suolapähkinä -rocky road:
600 g maitosuklaata
n. 2,5 dl suolapähkinöitä
n. 150 g kuivattuja karpaloita

1. Sulata maitosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Pilko pähkinät ja karpalot hieman pienemmiksi (jätä kuitenkin myös purutuntumaa) ja lisää niistä 3/4 osa suklaan joukkoon. Jätä niitä vähän koristeeksi suklaan pinnalle.
2. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun kapeaan vuokaan. Painele loput pähkinät ja karpalot kevyesti suklaan pinnalle. Laita jääkaappiin noin tunnin ajaksi, kunnes rocky road on kovettunut.
3. Ota rocky road pois vuoasta ja irrota leivinpperi. Leikkaa se terävällä veitsellä pieniksi kolmioiksi. Tarvittaessa voit lämmittää veistä kuuman veden alla, jos rocky road meinaa mennä leikatessa rikki.

2 kommenttia:

  1. Oi että, nams! <3 Pakko kyllä kokeilla rocky roadin tekemistä joku päivä. Menee varmaan jo häirinnän puolelle, mutta pakko edelleen mainita sinulle meidän haasteesta, kun olet käyttänyt noita suolapähkinöitä. ;D Osallistujia kaivataan! http://serkustensuklaaunelma.blogspot.fi/2016/01/uusi-vuosi-ja-uudet-kujeet-myos-blogin.html?showComment=1451893690944

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ihmeessä kokeilla! Ne ovat vaan niin hyviä! Ajattelinkin juuri osallistua tuohon teidän haasteeseen tällä reseptilläni :D

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!