Pages

22. heinäkuuta 2014

Kahvimacarons


Tein meille kahvipöytään macaroneja kolmessa eri maussa; kahvi, mansikka sekä greippi. Nämä kahvimacaronit olivat niin ihania eikä täyte ollut edes vaikea valmistaa. Sen kun vain sulatat kaikki täytteen ainekset mikrossa samassa kulhossa noin parin minuutin verran. Voiko enää helpompaa täytettä olla olemassa?

Loput tekemäni macaronit ilmestyvät blogiin lähipäivien aikana.
Alla vielä ohje macaronsien tekoon, jolla olen onnistunut kerta toisensa jälkeen! Ohjeesta tulee noin 30 macaronsia.


Macaron-massa:
100 g valkuaisia (3 kananmunaa)
110 g mantelijauhetta (2,5 dl)
25 g hienoa sokeria (2 rkl)
200 g tomusokeria (3 dl + 2 rkl)
3 rkl kaakaojauhetta

Kahvitäyte:
160 g tummaa suklaata
½ dl kuohukermaa
2 rkl pikakahvijauhetta

1. Vatkaa valkuaisia pienellä teholla ja lisää hieno sokeri pikkuhiljaa valkuaisten joukkoon, kunnes vaahto on kiiltävää ja vatkainta nostamalla vaahtoon jää teräviä huippuja. Seosta ei saa vatkata liian kovaksi! Tässä vaiheessa vaahto tulee värjätä haluamallaan elintarvikevärillä. Käytä jauhemaisia värejä, koska nestemäiset saattavat löysyttää massaa liikaa ja näin ollen macaronsit leviävät pellillä.
2. Yhdistä mantelijauhe, tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään erillisessä kulhossa. Nostele seosta nuolijalla pienissä erissä vaahdon joukkoon. Sekoitusvaihe on macaronsien koostumuksen kannalta erittäin tärkeä! Jos sekoitat liikaa, massa muuttuu liian löysäksi. Massa on sopivaa, kun tiputat sitä lusikalla esim. leivinpaperille ja sen pinta muuttuu sileäksi.
3. Pursota leivinpaperin päälle pellille kahden euron kokoisia ympyröitä (halkaisijaltaan noin 2 cm). Pursotuksen jälkeen peltiä voi hieman koputella pöytää vasten, jotta mahdolliset ilmakuplat nousevat pintaan.
4. Anna macaronsien levätä huoneenlämmössä noin puolen tunnin ajan ennen paistoa, jotta pinta kuivuu. Kokeile pinnan kuivuus varovasti sormella.
5. Paista 140-150 asteessa noin 13-15 minuuttia. Macaronsien pinnan ei kuulu olla ruskistunut. Anna pohjien jäähtyä kunnolla ennen kuin alat irrottamaan niitä leivinpaperista.
6. Valmista kahvitäyte. Sulata suklaa kerman ja pikakahvijauheen kanssa mikrossa kuumuuden kestävässä kulhossa. Sekoita täytettä hyvin 20-30 sekunnin välein, jotta saat täytteestä tasaisen (kokonaisuudessaan täytettä täytyy pitää mikrossa noin 1,5 minuutin ajan kunnes se on valmista). Anna jäähtyä.
7. Täytä macaronsit.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!