Pages

28. kesäkuuta 2014

Suklaa-banaanileipä


Miltä kuulostaisi suklaa-banaanileipä? Tuli tätä sitten leivottua oikein iltapalaksi, joten kovin terveellinen iltapala oli kyseessä.. :D Nimestään huolimatta luokittelen tämän enemmän kakuksi kuin leiväksi.

Mielestäni suklaa-banaanileipä on parhaimmillaan, kun se saa mehevöityä yön yli. Leivän kanssa voi tarjota voita, mutta me söimme tätä ihan pelkästään ja oikein hyvää oli näinkin!


125 g huoneenlämpöistä voita
1½ dl fariinisokeria
2 kananmunaa
150 g tummaa suklaata sulatettuna
3 kypsää banaania
2 tl vanilliinisokeria
3¼ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa

1. Sulata suklaa ja soseuta banaanit haarukalla.
2. Vatkaa voi ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa, banaanit sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Älä vatkaa taikinaa enää! Sekoita taikinaa nuolijalla vain sen verran, että taikina on tasainen. Lusikoi taikina 24x12 cm:n hyvin voideltuun leipävuokaan.
3. Paista 180-asteisessa uunissa noin 50-55 minuutin ajan, kunnes leipä on kypsä. Kokeile kypsyys tikulla. Anna suklaa-banaanileivän jäähtyä vuoassaan ensin 10 minuuttia ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään.

2 kommenttia:

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!