Pages

9. kesäkuuta 2014

Perunaleivokset


Jos sinulle on jäänyt leivonnan tiimellyksessä yli kakkupohjien paloja, niin voit hyödyntää ne perunaleivoksiin! Perunaleivosten raaka-aineiden määriä ei tarvitse noudattaa silmäntarkasti, koska perunaleivoksiin voi heittää mukaan oikeastaan mitä vain leivonnasta jääneitä hukkapaloja maun mukaan.

Jos kakunpaloja ei löydy ennestään, voit valmistaa perunaleivoksia varten (mieluiten tumman) kääretorttupohjan. Yksi pellillinen kääretorttupohjaa riittää kyllä alla oleviin määriin.

Reseptistä tulevien perunaleivosten määrä riippuu paljolti koosta, mutta itselleni massasta tuli 18 pientä perunaleivosta.


Perunaleivokset:
300 g mielellään tummia kakunpaloja (esimerkiksi kakkupohjasta tai kääretorttupohjasta)
100 g voita sulatettuna
100 g (tummaa) suklaata sulatettuna
1 dl kaakaojauhetta
½ dl Nutellaa tai esimerkiksi vadelmahilloa
n. ¼-½ dl rommia/vahvaa kahvia maun mukaan

Koristeluun:
esimerkiksi tomusokeria, kaakaojauhetta tai sulatettua suklaata

1. Murenna kakunpalat kulhoon ja lisää joukkoon muut ainekset. Sekoita tasaiseksi massaksi ja pyörittele massasta haluamasi kokoisia sekä muotoisia perunaleivoksia.
2. Koristele. Pyörittele perunaleivokset esimerkiksi kaakaojauheessa/tomusokerissa tai upota ne sulatettuun suklaaseen ja nosta ritilälle valumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!