Pages

12. kesäkuuta 2014

Nokkosletut


Nokkonen on erittäin terveellistä ja jopa terveellisempää kuin pinaatti, joten se on erinomainen valinta ruoanvalmistukseen. Ja kaikenlisäksi se on vieläpä ilmaista raaka-ainetta suoraan luonnosta!

Kannattaa varata mukaan puutarhakäsineet ja sakset, kun lähtee nokkosia poimimaan. Nokkoset kannattaa poimia pieninä, jolloin ne ovat parhaimmillaan. Tosin jos nokkospuska on ehtinyt kasvaa jo turhan isoksi, niin leikkaa se pois ja odota seuraavien kasvamista. Nokkosista käytetään vain lehdet. Niitä kannattaa kerätä jonkin verran, sillä keittämisen jälkeen nokkoset "painuvat kasaan". Ennen ruoanvalmistusta nokkoset täytyy keittää, jotta niiden polttavuus ja osa nitriitistä liukenee pois.

Tämä olikin ensimmäinen kerta, kun nokkoslettuja valmistin, mutta taatusti tulen tekemään niitä myös toiste. Ne muistuttivat maultaan kovasti pinaattilettuja.

Alla olevasta ohjeesta tulee noin 15-20 pientä nokkoslettua.


Lettutaikina:
2 kananmunaa
5 dl maitoa
2½ dl vehnäjauhoja
2 dl kiehautettuja, silputtuja nokkosia
½ tl suolaa
1 rkl öljyä

1. Aloita kiehauttamalla nokkoset. Lisää nokkoset kiehuvaan veteen ja keitä parin kolmen minuutin ajan. Huuhtele hyvin ja purista liika vesi pois. Silppua nokkoset saksilla pienemmiksi.
2. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää joukkoon puolet maidosta ja sitten jauhot. Lisää loppu maito, nokkoset, suola ja öljy. Anna taikinan turvota noin puolen tunnin ajan ennen paistoa.
3. Kuumenna lettupannu ja laita kuumalle pannulle nokare voita. Paista taikinasta lettuja. Tarjoile letut mielellään lämpiminä, jolloin ne ovat parhaimmillaan! Jos et tarjoile lettuja heti paistamisen jälkeen, peitä ne foliolla, jolloin ne pysyvät lämpiminä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!