Pages

23. kesäkuuta 2014

Mansikka-raparperibrita


Juhannukseksi leivoin niinkin kesäisiä herkkuja kuin mansikka-raparperibritan sekä mansikkahyydykekakun. Tein ennen juhannusta pihamme raparperisadosta hilloa, jonka halusin samalla hyödyntää johonkin leivonnaiseen. Puolet raparperihillosta käytin tähän herkulliseen mansikka-raparperibritaan.

Britakakun välissä on siis omatekoista raparperihilloa, kermavaahtoa sekä tuoreita mansikoita. Aivan ihananmakuinen britakakku!


Britapohja:
125 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
3 keltuaista
1½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Marenki:
3 valkuaista
1½ dl sokeria

Täyte:
raparperihilloa
3 dl kermaa vatkattuna
tuoreita mansikoita

Koristeluun:
tuoreita mansikoita
sitruunamelissan lehtiä
tomusokeria

1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen joukkoon samalla vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ohueksi levyksi.
2. Vaahdota valkuaiset ja sokeri napakaksi marengiksi. Marenki on valmista, kun siihen jää vatkaimella nostettaessa huippuja sekä kun käännät kulhon ylösalaisin, marenki pysyy kulhossa. Levitä marenki taikinapohjan päälle siten, ettei se yllä aivan taikinareunaan asti. Voit jättää marengin pinnan hieman aaltoilevaksi, eli sitä ei tarvitse levittää täysin tasaisesti pohjan päälle. Paista pohjaa 175-asteisen uunin alatasolla noin 20-25 minuutin ajan. Anna pohjan jäähtyä ennen kakun täyttöä.
3. Vaahdota kerma ja mausta se makusi mukaan sokerilla. Halkaise kakkupohja kahteen osaan. Täytä kakku suoraan tarjoilualustalle. Levitä toiselle puoliskolle ensin reilusti raparperihilloa ja vatkattu kerma. Viipaloi kerman päälle runsaasti tuoreita mansikoita. Nosta toinen puolisko päälle.
4. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua tuoreilla mansikoilla ja sitruunamelissalla. Siivilöi pinnalle lopuksi kevyesti tomusokeria.

Huom! Britakakkua ei kannata täyttää tarjoilua edeltävänä päivänä. Se kannattaa tarjoilla melko pian täyttämisen jälkeen, ettei marenki muutu vetiseksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!