Pages

8. huhtikuuta 2014

Sinihomejuustopatongit

 
Sinihomejuusto on yksi suosikeistani, joten mikäs sen parempaa kuin patongit kyseisellä juustolla! Ohjeesta riittää kahteen pellin pituiseen sinihomejuustopatonkiin.


Patonkitaikina:
2½ dl vettä
25 g hiivaa
ripaus suolaa
3 rkl öljyä
5-6 dl vehnäjauhoja

Täyte:
n. 180-190 g sinihomejuustoa

Voiteluun:
vettä

Pinnalle:
juustoraastetta

1. Valmista patonkitaikina. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva veteen. Lisää suola ja ruokaöljy. Lisää jauhot jauhoja vähitellen ja vaivaa taikinaksi, niin että taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa lähes kaksinkertaiseksi.
2. Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä palloiksi kevyesti jauhotetulla alustalla.
3. Kauli pallot yksitellen suorakaiteen mallisiksi levyiksi. Ripottele levyille sinihomejuustoa ja kääri viistottain tiiviiksi rullaksi.
4. Siirrä patongit leivinpaperoidulle pellille ja anna kohota liinan alla kaksinkertaisiksi. Voitele patongit ennen paistamista ja tee veitsellä muutamat viillot patonkien päälle. Ripottele päälle myös juustoraastetta.
5. Paista kohonneita patonkeja 250-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.


4 kommenttia:

  1. Oi kuinka hyvännäköisiä. Täytyy kokeilla ehdottomasti. kiitos kivasta ohjeesta.
    T Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla! Sinihomejuustopatongit ovat kyllä ehdottomasti parhaimmasta päästä! :)

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!