Pages

9. helmikuuta 2014

Pähkinäiset suklaacookiesit

 

Kaapissamme oli useampi levy ihanaa Fazerin appelsiinisuklaata, joten yhden niistä käytin näihin suklaakekseihin! Lisäsin cookiesmassaan vielä hasselpähkinärouhetta, jota paahdoin hetken kuivalla paistinpannulla. Pähkinöitä ei ole pakko paahtaa, jos ei halua.

Appelsiinisuklaa tuo kekseihin mukavan hennon appelsiinivivahteen. Alla olevasta ohjeesta tulee noin 20-30 suklaacookiesta koosta riippuen.


Cookiesmassa:
175 g huoneenlämpöistä voita
2 dl ruokosokeria
2 kananmunaa
200 g Fazerin appelsiinisuklaata (voi korvata myös tavallisella suklaalla, esim. Taloussuklaa)
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g rouhittuja hasselpähkinöitä kevyesti paahdettuina

1. Paahda pieniksi paloitellut hasselpähkinät kuumalla kuivalla pannulla hetken ajan.
1. Vatkaa voi ja ruokosokeri.
2. Lisää kananmunat yksitellen samalla sähkövatkaimella/koneella vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa (vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola).
4. Hienonna suklaa karkeaksi rouheeksi veitsellä leikkuulaudan päällä.
5. Lisää suklaa ja pähkinärouhe taikinaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi mieluiten käsin. Muotoile taikinasta kaksi pötköä ja laita ne esimerkiksi jauhotetun leikkuulaudan päälle. Anna pötköjen levätä jääkaapissa sen verran, kunnes ne ovat hiukan kovettuneet.
6. Leikkaa pötköt noin 1½ senttimetrin paksuisiksi paloiksi ja asettele leivinpaperin päälle pellille. Muista jättää leviämisvaraa!
7. Paista 180-asteisessa uunissa (keskitasolla) noin 12 minuutin ajan. Älä paista keksejä kuitenkaan liikaa! Suklaacookiesin tulee olla sisältä pehmeä. Keksit ovat uunista otettaessa pehmeitä, mutta kovettuvat kyllä hetken kuluttua.

VINKKI! Voit tehdä cookiesmassan jääkaappiin pötköiksi jo muutama päivä ennen paistoa. Voit kietoa pötköt esimerkiksi leivinpaperiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!