Pages

18. tammikuuta 2014

Valkosuklaa-karpalocookiesit


Pitkän lumettoman jakson jälkeen kunnon talvi on saapunut luoksemme! Ulkona on ollut nyt hitsin kylmää, mutta se onkin hyvä syy viettää koko ilta leipomisen parissa. Olin jo etukäteen miettinyt tekeväni jokin päivä valkosuklaa-karpalokeksejä, joten tuona kylmänä pakkasiltana valitsin ne leivottavakseni.

Kuivatut karpalot ovat oikein hyviä naposteltavia pelkästään, mutta tällä kertaa käytinkin ne herkullisiin kekseihin. Karpaloita löytynee ihan ruokamarkettien kuivahedelmähyllystä. Jos kaapistasi ei löydy fariinisokeria, voit käyttää sen sijaan myös tavallista hienoa sokeria. Ohjeesta tulee noin 25-30 valkosuklaa-karpalocookiesta koosta riippuen.


125 g huoneenlämpöistä voita
125 g (n. 2 dl) fariinisokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
 hyppysellinen suolaa
130 g valkosuklaata pieniksi paloiteltuna
n. 100 g kuivattuja karpaloita

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna samalla hyvin vatkaten.
2. Sekoita kuivat aineet (vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola) keskenään erillisessä kulhossa ja lisää voi-sokerivaahtoon lastalla käännellen niin, että taikina on tasainen.
3. Sekoita viimeiseksi joukkoon pieniksi paloiteltu valkosuklaa sekä kuivatut karpalot. Karpaloita voi halutessaan pilkkoa hieman pienemmiksi. Sekoita taikinaa vain sen verran, että se on tasaista!
4. Pyörittele taikinasta palloja leivinpaperoidulle pellille. Älä litistä palloja ja muista jättää myös leviämisvaraa! Vaihtoehtoisesti voit muotoilla taikinasta kaksi tankoa ja laittaa ne jauhotetulle leikkuulaudalle. Anna tankojen olla jääkaapissa sen verran, että tangoista saa leikattua parin senttimetrin paksuisia siivuja. Asettele siivut leivinpaperoidulle pellille. Paista keksejä 175-asteisessa uunissa (keskitasolla) noin 10-15 minuuttia tai kunnes keksit ovat kypsiä. Huomioi, että cookiesit ovat uunista otettaessa pehmeitä, mutta kovettuvat jäähtyessään!

 

8 kommenttia:

  1. Mä oon tehnyt useasti näitä keksejä (ainakin ohje vaikuttaa suht samalta), tosin olen käyttänyt taloussuklaata. Näitä voisinkin kokeilla seuraavaksi, nam :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat kyllä hyviä! Itse tykkäsin hirmuisesti näistä. Taloussuklaakin maistuu varmasti hyvältä valkosuklaan tilalla. Täytyykin kokeilla! :)

      Poista
  2. Näitä olen nähnyt muissakin blogeissa ja aina olen katsonut niitä sillä silmällä, että pitäisi kokeilla. Valkosuklaa ja karpalo ei voi olla varmastikkaan huono yhdistelmä. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkosuklaan ja karpalon yhdistelmä on tosiaan oikein hyvä, joten kannattaakin testata sitä! :)

      Poista
  3. Valkosuklaan ja karpalon yhdistelmä on niin herkullinen! :-) Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Näitä keksejä tulee tehtyä taatusti toistekin - niin herkullisia ovat!

      Poista
  4. Hyvän näköisiä keksejä. Tein itsekin jouluna lahjaksi aivan vastaavia ja ne oli kovasti tykättyjä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna-Mari! Varmasti olivat tykättyjä. Sen voi todella uskoa! :)

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!