Pages

26. tammikuuta 2014

Kardemummaiset valkosuklaatryffelit


Nämä valkosuklaatryffelit lähtivät lahjaksi ystävilleni. Makeitahan nämä ovat, joten tryffeleistä ei kannata pyöritellä liian isoja. Makeanhimon yllättäessä yksikin valkosuklaatryffeli riittää himon taltuttamaan! Ohjeesta tulee noin 30-40 tryffeliä koosta riippuen.


Tryffelimassa:
1 dl kuohukermaa
½ tl kardemummaa
400 g valkosuklaata paloiteltuna

Pinnalle:
tomusokeria

1. Jauha kardemumma morttelilla mahdollisimman hienoksi. Jos et omista morttelia, voit käyttää sen asemesta vaikkapa jäätelökauhaa ja lautasta/kippoa.
2. Kiehauta kerma kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja lisää paloiteltu valkosuklaa sekä jauhettu kardemumma. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista.
3. Nosta seos jähmettymään jääkaappiin vähintään 2-3 tunniksi niin, että siitä pystyy muotoilemaan palloja.
4. Kun seos on jähmettynyt, pyöritä siitä pieniä palloja (voit ottaa vaikka teelusikalla massasta nokareita ja pyöritellä niistä palloja. Käytä pyörittelyssä kertakäyttöisiä kumihanskoja, jos omistat sellaiset). Kierittele pallot vielä kevyesti tomusokerissa. Säilytä valmiit tryffelit viileässä.

4 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä, ehdottomasti menee piakkoin kokeiluun kun sopiva tilaisuus tulee! :)

    Muutenkin tällä tulevalla viikolla ajattelin leipoa valkosuklaa-karpalo cookieseja parin muun jutun ohella ja huomasinpa että sun edellinen postaushan oli just niitä! Eli taitanempa napata täältä reseptin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Siru! Mukava kuulla, että otit muutamia reseptejä kokeiluun ja toivon että ne ovat sinulle mieluisia! :)

      Poista
  2. Herraisä sentään kun nämä olivat suorastaan tainnuttavan hyviä (ja makeita...)!! Sain siis vihdoin kokeiltua näitä, tarjoilin synttärijuhlissamme ja kehuja sateli kyllä joka suunnasta :) Nyt tuli kyllä sellainen kipinä kehitellä itsekin uusia erilaisia tryffeliluomuksia ettei mitään järkeä, sen verran olin vaikuttunut :D Tein postausta mun blogiin ja linkkasin sut sinne :)

    http://vispilavintiontemmellyskentta.blogspot.fi/2014/03/kardemumma-valkosuklaatryffelit.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, onpa todella mukava kuulla! Ja kiitos samalla myös linkityksestä! Tuo kardemumma onkin sellainen, että sitä voi laittaa maun mukaan. :) Itse laitoin sitä ensimmäisellä kerralla ilmoittamani noin puolikkaan teelusikallisen, mutta voisi se enemmänkin vielä maistua (ainakin jos on kardemumman ystävä)!

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!