Pages

15. syyskuuta 2013

Omenakakku mangokuorrutuksella

 
Oli taas aika käyttää omenoita leivonnassa, joten tein omenakakun, johon päätin yhdistää mangokuorrutuksen, koska jääkaapissamme on edelleen niin paljon mangotuorejuustoa jota äitini löysi loppukesästä halvalla kaupasta (200 g:n rasia maksoi vain euron!). Ja noissa alennustuorejuustoissa päiväyskin lokakuuhun asti. Tämä piirakka on todella helppo valmistaa ja vieläpä herkullinen! Eikä muuten yhtään liian makea, vaikka kuorrutuksen takia kakku siltä helposti näyttääkin. Kakku mehevöityy, kun annat sen vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.


200 g margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
2 tl kardemummaa
n. 4 keskikokoista omenaa kuutioituina

Kuorrutus:
200 g mangotuorejuustoa
50-60 g sulatettua margariinia
3-3½ dl tomusokeria

1. Sulata taikinapohjaan tuleva rasva ja jäähdytä se. Sekoita sulatettu rasva ja sokeri keskenään puuhaarukalla.Vatkaa munat kierrevatkaimella joukkoon yksitellen. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kuorineen kuutioidut omenat (tosin ulkomaiset omenat kannattaa kuoria). Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi taikinaksi. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty.
2. Leikkaa leivinpaperi 24 cm:ä halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle. Voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50 minuutin ajan, kunnes kakku on kypsä.
3. Irrota kakku vuoasta hiukan jäähtyneenä. Anna kakun jäähtyä täysin, ennen kuin kuorrutat sen.
4. Sulata kuorrutteen rasva ja sekoita se sähkövatkaimella tuorejuuston joukkoon. Siivilöi joukkoon tomusokeri. Vatkaa tasaiseksi. Valuta kuorrutus täysin jäähtyneen omenakakun päälle.

4 kommenttia:

  1. Tosi hyvältä näyttää ja miten ihanasti tuo paksu kuorrutus valuu kakkua alas, slurps! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kakku onkin hitsin hyvää ja kuorrutus sopii mielestäni kivasti tähän. Kakkua pystyy hyvin syömään useamman kuin yhden palan. :)

      Poista
  2. Varmasti ihanaa... ja kiva tosiaan tuo tuorejuusto kuorrutus:).

    VastaaPoista
  3. Herkullisen kuuloinen yhdistelmä. :)

    VastaaPoista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!