Pages

26. syyskuuta 2013

Juustoinen suppilovahveropiiras

Jääkaapissamme oli vastapoimittuja suppilovahveroita, joten eikun vain sienipiirasta leipomaan! Tästä piiraasta tuli maukasta ja se tuli syötyä äkkiä loppuun. Piiras on aika juustoinen ja emmental-raaste sopii hyvin tähän sienipiiraaseen.


Pohja:
100 g voita
2½ dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä
(1 tl rakuunaa)

Täyte:
n. 4-5 dl esikäsiteltyjä suppilovahveroita
2 rkl voita
1 sipuli
½ tl suolaa
½ tl jauhettua mustapippuria
120 g smetanaa
2 kananmunaa
n. 200 g emmental-juustoraastetta (toki juustoa voi laittaa vähemmin, jos ei halua niin juustoista piirasta)

1. Nypi huoneenlämpöinen voi ja vehnäjauhot keskenään. Lisää lopuksi kylmä vesi. Jos haluat, voit lisätä pohjataikinaan myös hieman rakuunaa. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele voidellun piirasvuoan (halkaisijaltaan 26-28 cm) pohjalle ja reunoille.
2. Laita sienet pannulle (voit halutessasi pilkkoa niitä pienemmiksi). Kuumenna hitaasti ja anna ylimääräisen nesteen haihtua.
3. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää se pannulle voin kanssa. Kuullota ja mausta. Ota pannu levyltä. Anna jäätyä.
4. Sekoita sieniseokseen smetana, munat ja juustoraaste. Lisää täytteeseen tarvittaessa suolaa. Levitä täyte pohjan päälle. Paista 200-asteisen uunin ala-/keskitasolla noin 30-40 minuutin ajan.

3 kommenttia:

  1. Ah ja nam! Rakastan suppilovahveroita! Juusto kuuluu ehdottomasti niille kaveriksi :) Itse laitan usein vielä kolmen juuston kermankin ;)

    VastaaPoista
  2. Herkullinen piiras, olen oikea suppilovahverofani!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos molemmille kommenteista! Herkullista tämä piiras onkin ja emmental-juustoraaste antaa kivasti lisää makua tähän! :)

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!