Pages

5. elokuuta 2013

Raparperi-valkosuklaamuffinssit

 
Pihalta löytyi vielä käyttökelpoisia raparpereja, joten päätin kokeilla raparperi-valkosuklaamuffinsseja ja hyviähän niistä tuli. Ohjeesta tulee noin 16 muffinssia.


Taikina:
3 kananmunaa
2½ dl sokeria
100 g sulatettua voita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 dl vispi- tai kuohukermaa
n. 3 dl raparperipaloja
130 g valkosuklaata rouhittuna

Viimeistelyyn:
tomusokeria

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon sulatettu ja hieman jäähtynyt rasvasula. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet (vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri) ja lisää myös kerma. Sekoita tasaiseksi. Kääntele varovasti taikinaan rouhittu valkosuklaa sekä raparperipalat.
2. Jaa taikina silikonisiin tai paperisiin muffinivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuutin ajan, kunnes muffinssit ovat kypsiä.
3. Siivilöi pinnalle tomusokeria, kun muffinssit ovat jäähtyneet.

4 kommenttia:

  1. Vastavierailulla.:) Liityin lukijaksi, jotta löydän tänne jatkossakin. Raparperi ja valkosuklaa ovat kiva yhdistelmä. Lempeä valkosuklaa kaipaakin jotain kirpeää rinnalleen. Olen tehnyt myös punaherukka-valkosuklaamuffinsseja ja siitä yhdistelmästä pidin myös todella paljon.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että liityit lukijaksi! Punaherukka-valkosuklaamuffinssit kuulostavat myös oikein hyviltä, joten täytyykin joskus niitä kokeilla. :)

      Poista
  2. Tää vaikuttaa hyvältä, täytyy kokeilla. Ihania kuvia sulla täällä sun blogissa!

    VastaaPoista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!