Pages

15. elokuuta 2013

Kookospullat

 
Tällä kertaa halusin kokeilla pullia kookostäytteellä ja oikein hyviä olivat! Pullat katosivat nopeasti tarjoilulautaselta parempiin suihin. Näitä täytyy ehdottomasti tehdä toistekin!


Pullataikina:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1½ tl suolaa
1 kananmuna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
n. 15 dl vehnäjauhoja
150 g voita sulatettuna

Kookostäyte (jos haluat reilusti täytettä pullien väliin, täyte kannattaa tehdä 1,5-kertaisena):
150 g voita
1½ dl sokeria
1 kananmuna
150-200 g kookoshiutaleita
1½ dl vaniljakreemijauhetta

Voiteluun:
kananmuna

Pinnalle:
raesokeria

1. Valmista pullataikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita joukkoon muna. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää sulatettu voi jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Lisää vielä loput jauhot. Taikina on valmis kun se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.
2. Anna taikinan kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi.
3. Valmista kookostäyte taikinan kohoamisen aikana. Vaahdota voi ja sokeri keskenään vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon muna samalla vatkaten. Sekoita lopuksi kookoshiutaleet ja vaniljakreemijauhe.
4. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä levyn päälle kookostäytettä ja rullaa napakaksi rullaksi. Leikkaa rullasta noin parin sentin paksuisia paloja ja asettele leivinpaperoidulle pellille. Anna pullien kohota vielä hetki pellillä leivinliinan alla.
5. Voitele kohonneet pullat ja ripottele päälle tomusokeria. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 12 minuuttia tai kunnes pullat ovat kypsiä.

7 kommenttia:

  1. Nämä on ihania! Lapsena ihmettelin kun äiti "pilasi" hyvät pullat kookoksella, mutta nykyään nuo mehevät ja pehmeät kookospullat ovat ehdottomasti yksi parhaista pullista ellei parhaita :) Tein muuten viimeksi kookospullat hieman kevyempään pullataikinaan vähentäen reilusti rasvaa ja samalla myös hiivaa. Se toimi mielestäni oikein hyvin, sillä täyte itsessään on melko rasvainen (ja laitan sitä aina todella paljon! :) ).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kookostäyte on kyllä melko rasvainen, joten ei pullataikinassa tarvitse sitten välttämättä olla niin paljon rasvaa. Tällä kertaa kuitenkin tein pullat tavalliseen pullataikinaan (ja hyviä olivat silti), mutta toisen kerran voisin kokeilla näille kevyempää taikinaa. :)

      Poista
    2. Herkullisia ne ovat normaalillakin pullataikinalla :) Eipä niiden maussa oikeastaan eroa ole. Riittää kunhan on tarpeeksi kookosta mukana, nams! :)

      Poista
  2. Herkullinen kookostäyte! Olen oppinut vuosien mittaan pitämään kookoksesta.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat kyllä aivan ihania, joten kannattaa ihmeessä testata! Itsekin ihastuin tuohon kookostäytteeseen täysin. :)

      Poista
  3. Oih, tuoretta pullaa ei voita mikään! Herkullinen täyte!

    VastaaPoista
  4. Herkullisen kuuloinen ohje jälleen. Kookos on niin hyvää mielestäni. Pitäsipä kokeilla joskus. :)

    VastaaPoista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!