Pages

2. elokuuta 2013

Hampurilainen jauhelihapihvillä

 
Omatekoiset hampurilaiset vievät kielen mennessään ja kaikenlisäksi ne ovat vielä hurjan täyttäviä! Alla olevasta ohjeesta riittää neljälle hengelle. Hampurilaissämpylän päälle laitoin seesaminsiementen tilalle kaurahiutaleita, jotka käyvät sämpylän päälle oikein hyvin.


Hampurilaissämpylät (6 valmista sämpylää):
1 dl maitoa
1 dl vettä
1 rkl sokeria
25 g hiivaa
1 kananmuna
n. ¾ tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä

Hampurilaissämpylöiden voiteluun ja pinnalle:
maitoa
halutessasi seesaminsiemeniä tai kaurahiutaleita

Jauhelihapihvit (4 pihviä):
400 g naudanjauhelihaa
2 rkl ruokaöljyä
¾ tl suolaa
½ tl mustapippuria

Lisäksi väliin (toki voit muunnella tätä omaan makuusi sopivaksi):
salaattia
cheddar-juustoa
tomaattia
maustekurkkua
punasipulia
majoneesia

1. Valmista ensiksi hampurilaissämpylät. Lämmitä vesi-maitoseos kädenlämpöiseksi ja lisää sokeri. Murenna hiiva lämpimään nesteeseen. Vispaa seokseen myös kananmuna ja suola. Lisää jauhoja vähitellen samalla käsillä vaivaten. Lopuksi vielä öljy, kun suurin osa jauhoista on jo lisätty. Alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
2. Jaa taikina kuuteen osaan ja pyöritä ne palloiksi. Litistä ne ja anna kohota peitettyinä noin 15 minuutin ajan. Sivele sämpylät maidolla ja halutessasi ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Valmista jauhelihapihvit. Sekoita pihviainekset keskenään ja muotoile taikinasta neljä pyöreää pihviä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes pihvit ovat kypsiä.
4. Jos pihvit ehtivät jäähtymään ennen hampurilaisten täyttöä, voit lämmittää niitä esim. mikrossa. Hampurilaiset tulee tarjoilla lämpiminä!

1 kommentti:

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!