Pages

13. heinäkuuta 2013

Mansikkakermakakku

Olen aina joka kesä tehnyt ainakin kerran perinteisen mansikkakermakakun tuoreista mansikoista. Kuten kuvasta huomaa, kakun ei tarvitse olla aina niin viimeistelty, jos kesävieraat yllättävät ja haluaa saada kahvipöytään tarjolle vasta tehdyn mansikkakermakakun! Itselleni kävi juuri niin. Kuuden munan kakkupohjasta koostuvaan kakkuun meni kermaa noin 7 dl.


6 munan kakkupohja:
6 kananmunaa
3 dl sokeria
1½ dl perunajauhoja
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Väliin:
mansikoita viipaloituina
kermavaahtoa

Kostutus:
sokerivettä

Päälle:
tuoreita mansikoita
kermavaahtoa

1. Valmista kakkupohja mielellään täyttöä edeltävänä päivänä. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa ja lisää sihdaten muna-sokerivaahdon joukkoon. Paista 190 asteessa noin 40-60 minuuttia.
2. Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Nosta alin pohja tarjoilulautaselle ja kostuta se sokerivedellä. Viipaloi pohjan päälle tuoreita mansikoita (joiden päälle voit halutessasi ripotella hieman sokeria) ja lusikoi päälle kermavaahtoa. Muista maustaa kermavaahto sokerilla!
3. Täytä kakku samaan tapaan loppuun asti ja viimeistele kakun pinta kermavaahdolla. Koristele kakku tuoreilla viipaloiduilla mansikoilla. Voit halutessasi pursottaa reunat tai sitten veitsellä levittää kermaa reunoille ja päälle tehden samalla aaltomaista kuviota.

VINKKI! Jos teet kakun juuri ennen tarjoilua ja se syödään samana päivänä, kakkua kannattaa kostuttaa hiukan normaalia enemmän.

3 kommenttia:

  1. Onpa ihanan näköinen mansikkakakku. Minäkin tein muutama päivä sitten mansikkakakkua, mutta se hävisi ennen kuin ehdin kuvata sitä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Mansikkakakku on kyllä nopea tehdä, jos sattuu yllätysvieraita tulemaan. Itselläni juuri tämän kakun kanssa kävi niin! Onneksi sentään ehdin sen kuvaamaan. Mutta kakkusi oli taatusti hyvää, kun et kuvaamaankaan ehtinyt ennen kuin se ehti hävitä. :D

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!